Hafiza Bahmani

Hafiza Bahmani er en af de kvinder, der kæmper for et nyt Afghanistan. Læs om nogle af de afghanske kvinder, der lige nu kæmper for deres fremtid under Taliban.

“Jeg er sportskvinde og medlem af Afghanistans nationale Muay Thai-hold. Min største præstation er den sølvmedalje, som jeg vandt ved de asiatiske mesterskaber i Macau i Kina. Jeg har været utrolig glad og stolt over at repræsentere mit land på internationalt niveau.

Efter Talibans magtovertagelse i august 2021 kunne jeg pludselig ikke længere dyrke sport. Mit gymnasium blev tvunget til at lukke, og jeg er blevet frataget min sport og mit erhverv.

Hafiza Bahmani

I de seneste år har jeg følt mig fri. Jeg har studeret, rejst og dyrket sport og har fulgt mine drømme. Min familie og mine trænere har støttet mig. Jeg har tidligere mødt mange udfordringer, herunder økonomisk pres og chikane, alene af den grund, at jeg er en pige.

Men tingene er kun blevet værre. Efter Talibans magtovertagelse i august 2021 kunne jeg pludselig ikke længere dyrke sport. Mit gymnasium blev tvunget til at lukke, og jeg er blevet frataget min sport og mit erhverv. Jeg kan ikke fortsætte min sport i Afghanistan og kan ikke længere repræsentere mit land.

Efter Talibans overtagelse modtog jeg mange trusler på telefon, hvor nogen truede med at slå mig ihjel. Den 8. september 2021 blev jeg angrebet og fik flere skader, da jeg var på vej hjem. Min søster er også en sportskvinde og medaljevinder for Afghanistan, og hun har også modtaget dødstrusler flere gange. Jeg blev dagligt udsat for kønsdiskrimination og er derfor blevet tvunget til at forlade min familie og mit land. Jeg er flyttet til Pakistan, fordi jeg frygter for mit liv, og jeg er langt væk fra min familie. Det er meget svært for mig.

Det internationale samfund bør gøre alt, hvad de kan for at lægge pres på Taliban ved ikke at anerkende dem, medmindre de respekterer kvinders rettigheder. For i løbet af de sidste måneder, har Taliban på mange måder vist, at de ikke vil respektere os.”