Won hundred og Scoop Models fortsætter samarbejdet med Amnesty

I sommer samarbejdede Scoop Models og Won Hundred for andet år i træk med Amnesty om at skabe en pride-T-shirt, som skulle sætte fokus på, hvor farligt det stadig er at være LGBTI-person mange steder i verden. T-shirten blev også i år en stor succes og blev båret af rigtig mange deltagere ved Copenhagen Pride i august. Så partnerne har valgt at fortsætte samarbejdet i 2019.

”Det er en stor fornøjelse for os at se, hvordan konceptet LOVE IS NOT A CRIME er vokset på bare to år. Det er en sag, der ligger mit hjerte meget nær. Vi er startet på idéudviklingen for samarbejdet for 2019 og glæder os meget. Forhåbentlig vil endnu flere støtte op om LOVE IS NOT A CRIME”, siger stifter af Won Hundred, Nikolaj Nielsen.

Creative Director i Scoop Models, Sune Palner, supplerer:

”Med LOVE IS NOT A CRIME håber vi at nå bredt ud til befolkningen og gøre opmærksom på de problemstillinger, som LGBTI-personer til dagligt kæmper med rundt omkring i verden. Vi er stolte over, at LOVE IS NOT A CRIME når langt ud over de danske grænser, og vi kan gøre en lille forskel.”

Mens Indien i efteråret tog et skridt i en positiv retning og ophævede forbuddet mod homoseksuel sex, er lande tæt på Danmark, som for eksempel Litauen, på vej i den modsatte retning, da de fortsat har en lov, der forbyder såkaldt ”homoseksuel propaganda til børn”.

”Med dette samarbejde ønsker vi at sætte fokus på, at Copenhagen Pride – og prides i det hele taget – er andet og mere end fest, farver og fejring af mangfoldighed. Det er i høj grad også en kamp for at opnå og beholde rettigheder – rettigheder, der ikke er en selvfølge for LGBTI-personer mange steder i verden”, siger seniorrådgiver i Amnesty, Helle Jacobsen.

Overskuddet fra T-shirtkampagnen går derfor blandt andet til den litauiske LGBTI-organisation Lithuanian Gay League, som oplever stor modstand og for nylig blev udsat for et brandattentat.