Nicaragua: Amnesty filmer skud mod studerende

Nicaragua: Amnesty filmer skud mod studerende

Amnestys chef i Latinamerika, Erika Guevara-Rosas dokumenterede i går live på Facebook, at studerende blev beskudt. Først af de såkaldte ”turbas sandinistas” (Sadinist-bander) og derefter af politiet. I nat bekræftede et hospital i hovedstaden Managua, at de havde behandlet 41 sårede – de fleste som følge af skarpe skud – og at en er dræbt.

Ingeniørstuderende i Nicaraguas hovedstad Managua blev i går aftes omtrent klokken 21:30 dansk tid angrebet med skarpladte skydevåben, dokumenterede Erika Guevara-Rosas, Amnesty Internationals chef i Latinamerika, i en live-udsendelse fra sin Facebook-konto.

I første bølge blev kuglerne affyret af regeringstro bander, og i anden bølge var det officielle politistyrker, der rettede våbnene mod de studerende.

Ifølge Erika Guevara-Rosas har ansatte på Baptist Hospitalet i hovedstaden Managua senest bekræftet, at de har behandlet mindst 41 sårede, hvoraf de fleste er blevet ramt af skarpe skud. Hospitalet har ligeledes verificeret at én er afgået ved døden som følge af angrebet.

Officielle politistyrker skyder på klods hold mod tilsyneladende ubevæbnede mennesker den 28. maj i Nicaraguas hovedstad Managua. Foto: Amnesty/Erika Guevara-Rosas

Vold mod studerende er taget til siden den 18. april, hvor protesterne mod sociale reformer begyndte. Siden da har Amnesty gennemført grundig research i Nicaragua og dokumenteret grove krænkelser af menneskerettighederne.

Amnesty har netop offentliggjort den 36 sider lange rapport ”Shoot To Kill” om myndighedernes brutale strategi, der skal undertrykke folkelige protester mod regeringens sociale politik. Strategien har ført til 51 dræbte på 24 dage i seks byer.

Følg Erika Guevara-Rosas på Facebook