Rørende hjemmekoncerter for mennesker på flugt

Publikum og musikstjerner som Fallulah, Katinka og Per Vers kom helt tæt på hinanden ved Give a Home-koncerterne i Aarhus, Odense og København.

”Mennesker forlader deres hjemlande, fordi de gerne vil være et sted, hvor der er trygt”, sagde Katinka imellem en af sine sange ved Odense-udgaven af verdens største musikbegivenhed – Give a Home – der fandt sted onsdag den 20. september i mere end 200 byer verden over.

Få meter foran den anmelderroste sangerinde sad 90 musikfans i alle aldre på madrasser og lyttede koncentreret til hver en strofe – nøjagtig som i København og Aarhus, hvor publikum og musikere på alle måder kom helt tæt på hinanden med opbakningen til mennesker på flugt som fælles omdrejningspunkt.

Intim stemning

Amnesty-eventet var blevet til i samarbejde med Sofar Sounds, der har specialiseret sig i at arrangere minikoncerter i private hjem. Og 46-årige Kristoffer Hvalsøe fra Odense forlod Give a Home-koncerten i sin hjemby med en god fornemmelse i kroppen:


”Det var en fed og anderledes koncertoplevelse. Folk nød musikken uden snak og mobiltelefoner, og det skabte en intim stemning, hvor der var en rigtig god kontakt mellem publikum og kunstnerne. Det er første gang, at jeg har været med til en støttekoncert, og jeg kunne godt lide, at kunstnerne fortalte, hvorfor de bakkede op om arrangementet. Og jeg synes også, at jeg er blevet lidt klogere på, hvordan Amnesty arbejder med flygtninges rettigheder”. 

Kunstnere stillede gratis op 
På verdensplan stillede over 1000 kunstnere gratis op – heriblandt Ed Sheeran, The National og Hot Chip – mens det herhjemme var Fallulah, Katinka, Per Vers, Moses: ”Andreas”, Ida Gard, Danni Toma, Kajsa Vala, R. Noor, Hudna, Manilla Ghafuri og Yukka Shahin.  

Indtægterne fra barsalget samt donationer i forbindelse med billetkonkurrencen går ubeskåret til Amnestys arbejde for mennesker på flugt.