Trine Christensen stopper som generalsekretær i Amnesty International Danmark

Amnesty International Danmark skal have ny generalsekretær. Efter fem år på posten har Trine Christensen valgt at fratræde sin stilling.

OPDATERING 26.04.2021: Bestyrelsen i Amnesty Danmark har konstitueret Dan Hindsgaul som fungerende generalsekretær i Amnesty Danmark.

Bestyrelsesleder, Oliver de Mylius, har kun roser til den afgående generalsekretær.

”Trine har været en strålende frontfigur for Amnesty i de forgangne år. Hendes professionalisme og engagement har gjort hende til én af de stærkeste ambassadører for menneskerettighederne i Danmark, og hendes faglige og menneskelige kvaliteter har gjort hende vellidt og respekteret både i og uden for Amnesty. Derfor kommer vi også til at savne Trine, og vi ønsker hende al mulig held og lykke fremover”, siger Oliver de Mylius.

Trine Christensen har arbejdet i Amnesty i mere end 20 år. Fra 1999-2010 var hun ansat i Amnestys amerikanske afdeling i New York, hvor hun var med til at skrive rapporter om blandt andet fængselsforhold for kvinder, politiets behandling af LGBTI+ personer og seksuel vold mod oprindelige amerikanske kvinder. Herefter blev hun ansat som policychef i Amnestys danske afdeling, hvilket hun var frem til 2013, hvor hun blev forfremmet til vicegeneralsekretær.

Da daværende generalsekretær Lars Normann Jørgensen trådte tilbage i begyndelsen af 2016, blev Trine Christensen konstitueret generalsekretær og fra 1. februar samme år blev ansættelsen permanent.

”Jeg har været utrolig glad for mine mange år i Amnesty, både i USA og her i Danmark. Jeg har haft det store privilegium at arbejde sammen med nogle fantastiske mennesker og været med til at kæmpe for menneskerettighederne generelt og i en række konkrete sager”, siger Trine Christensen og fortsætter:

”Da jeg tiltrådte som generalsekretær for fem år siden, havde jeg et klart ønske om at udstikke en kurs, som handlede om, at vi skulle være stærke på nogle af de sager, som muligvis ville være tunge at løfte, men som ikke desto mindre var vigtige kampe at kæmpe. Samtykkeloven er et godt eksempel på dette. Og så har det været vigtigt for mig at få aktivismen tilbage i centrum for vores arbejde og styrke partnerskaber med andre – og det synes jeg, vi er lykkedes med.”

Selv om kampen for menneskerettigheder er og altid vil være et hjertebarn for Trine Christensen, har det også været et krævende arbejde at passe.

”Jeg har arbejdet meget i de forgangne fem år. Nok også mere end jeg burde. Nu trækker jeg stikket i et stykke tid, får ladet batterierne op og bruger mere tid sammen med min familie. Og derfra skal jeg se, hvad det næste kapitel i mit arbejdsliv skal indeholde. Det glæder jeg mig til.”

Processen med at finde Amnestys næste generalsekretær går nu i gang. Amnesty Danmarks hovedbestyrelse har konstitueret Dan Hindsgaul som fungerende generalsekretær, indtil ansættelsesprocessen med at finde en ny generalsekretær til Amnesty Danmark er afsluttet.