USA bør erkende civile dødstab i Syrien

USA har kun taget ansvaret for ét civilt dødsfald i forbindelse med koalitionens bombardementer i Syrien. Amnesty har analyseret 11 angreb og kan med satellitfotos afsløre, at det reelle civile tabstal er langt højere.

300 mænd, kvinder og børn. Så mange civile mener Amnesty har mistet livet under den USA-ledede koalitions bombardementer mod Islamisk Stat i Syrien.

Ved hjælp af satellitbilleder, vidneudsagn og videooptagelser har Amnesty analyseret 11 af koalitionens angreb og konklusionen er, at styrkerne ikke har taget det fornødne hensyn til civiles sikkerhed.

Læs rapporten

Intet svar fra Forsvarsministeriet
USA har kun taget ansvar for ét civilt tab og Amnesty har fremsendt et memorandum til USA’s Forsvarsministerium for at stille spørgsmål til koalitionens fremgangsmåde i Syrien.

Indtil videre uden svar.

I notatet opfordrer Amnesty de amerikanske myndigheder til at iværksætte en grundig efterforskning af de civile dødstab. 

Fare for civile
”Vi frygter, at den USA-ledede koalition i høj grad undervurderer den risiko, som dets angreb i Syrien udgør for de civile,” siger Lynn Maalouf, der er chef for research på Amnestys kontor i Beirut.

”Analyse af tilgængeligt materiale tyder på, at koalitionen ikke tog de nødvendige hensyn for at minimere risikoen for civiles sikkerhed og for civil ejendom”, siger hun.