33.498 danskere i opråb: Hent børnene hjem!

De danske børn, som lever under kummerlige forhold i al-Hol eller al-Roj lejren i Syrien, skal hjem til Danmark så hurtigt som muligt. Sådan lyder budskabet fra 33.498 danskere til udenrigsminister Jeppe Kofod.

I et brev til udenrigsminister Jeppe Kofod har Amnesty Internationals danske afdeling netop overleveret underskrifter fra de tusindvis af danskere, der har skrevet under på kravet om, at Danmark skal hente de danske børn, der sidder fanget i lejre i Syrien, hjem i sikkerhed.

Læs Amnestys brev

Børnene, der er i alderen 0-14 år, lever under forfærdelige forhold og risikerer at dø, hvis de ikke får hjælp. Alligevel har regeringen indtil videre nægtet at tage imod børnene med henvisning til, at de risikerer at være radikaliseret i en grad, der gør, at de kan udgøre en sikkerhedsrisiko.  

Dette argument blev dog udfordret, da PET’s Center for Terroranalyse i marts udgav en rapport, hvori man konkluderede, at det er usandsynligt, at børnene udgør en aktuel terrortrussel.

Samtidig vurderede Center for Terroranalyse, at risikoen for indoktrinering og påvirkning forøges, jo længere tid børnene opholder sig i et radikaliseret miljø, som for eksempel lejrene i det nordøstlige Syrien.

I brevet til udenrigsministeren skriver Amnestys generalsekretær Trine Christensen blandt andet:

”Med Centerets rapport har PET taget luften ud af den sidste undskyldning for ikke at hjælpe børnene. Der består ikke længere et valg mellem sikkerhed og medmenneskelighed. Nu taler medmenneskelighed og sikkerhed med én stemme: Danmark bør hente børnene.”

Læs Amnestys krav til udenrigsministeren