Én million underskrifter for George Floyd

Én million mennesker, heriblandt 75.000 danskere, har skrevet under på Amnestys krav om, at alle involverede i drabet på George Floyd skal stilles til ansvar. Fredag den 4. september afleverede Amnesty Danmark underskrifterne på USA’s ambassade, hvor Amnesty også opfordrede USA til at reformere landets politivæsen.

Siden amerikansk politi under en anholdelse i maj dræbte den ubevæbnede sorte mand George Floyd, har Amnesty International indsamlet underskrifter fra borgere, der støtter kravet om, at alle involverede i drabet stilles til ansvar for deres handlinger.  

Målet er at opnå i det mindste en form for retfærdighed efter den unødvendige vold, som førte til George Floyds død, og som har antændt en protestbølge imod racisme og politivold.

Globalt set har mere end én million mennesker med deres underskrift støttet Amnestys aktion for George Floyd, heraf hele 75.000 danskere, og deres underskrifter afleverede Amnesty Danmark fredag den 4. september på den amerikanske ambassade på Østerbro.

”Vi overbragte de danske underskrifter og havde samtidig en konstruktiv dialog, hvor vi opfordrede de amerikanske myndigheder til at gøre alt for at sikre retfærdighed for George Floyd og reformere deres politi”, siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty Danmark. 

Læs mere om Amnestys arbejde for at reformere det amerikanske politi.