Podcast: Da Amnestys researchere undersøgte Saydnaya-fængslet i Syrien

Hør, hvordan Amnestys researcher Nicolette Waldman finder frem til, hvad der er sket med tusindvis af mennesker, som er forsvundet i de syriske myndigheders varetægt. Hun interviewer tidligere indsatte i et af Syriens mest berygtede fængsler og afslører, hvad der sker i fængslets kælder hver mandag aften.

Da Amnesty i 2017 udsendte rapporten ”Human Slaughterhouse” om det syriske fængsel Saydnaya, chokerede det omverdenen. 

Bag researchen stod blandt andet Nicolette Waldman, som i første episode af Amnestys nye podcastserie “Witness” fortæller, hvordan hun afdækkede virkeligheden i et af de syriske regimes mest berygtede torturfængsler.  

Siden 2011 er mere end 100.000 mennesker forsvundet eller blevet kidnappet i Syrien. Deres familier ved ikke, om deres kære er levende eller døde.Ny podcastserie

Podcasten om Nicolette Waldmans undersøgelse af syriske fængsel Saydnaya er den første episode i serien ”Witness”, der følger en række af Amnesty Internationals kriseresearchere, mens de bid for bid afdækker voldsomme menneskerettighedskrænkelser begået af myndighederne i en række lande. Det er historien om, hvad der skal til for at afdække sandheden, når der er nogle, som gør alt for at forhindre, at det sker.

Serien er produceret af den prisvindende dokumentarist Cathy FitzGerald, der primært er kendt fra BBC Radio 4 og BBC World Service.

Alle tilgængelige episoder af podcastserien finder du her.