Podcast

01.
Øjenvidne

En podcast om menneskerettigheder i Danmark

"Øjenvidne" giver dig indblik i, hvordan livet er i Ellebæk Udrejsecenter, og hvordan det påvirker beboerne.

 

HVAD: En podcast om menneskerettigheder i Danmark
HVORNÅR: I første omgang én udgivelse, lanceres den 1.10.20
HVOR LANG: Cirka 40 minutter

I dette afsnit møder du tre tidligere indsatte i Ellebæk Udrejsecenter, Parviz, Safeer og Shakira. Du hilser også på Ellebæks præst, Per Bohlbro og Amnestys danske chefjurist, Claus Juul. Du hører om livet i centeret og hvordan det påvirker beboerne, og inviteres med bag om vores arbejde for at forbedre forholdene for de indsatte.

I vinter udgav Europarådets Torturkomité en rapport, som kaldte Ellebæk 'uegnet for mennesker' og beskrev stedet som et af de værste fængsler i EU. I afsnittet hører du vores juridiske vurdering af brug af frihedsberøvelse og forholdene i centret og kommer med til demo foran Christiansborg.

Find vores podcast her

Apple podcast 👉 https://apple.co/2FkqNWr
Google podcast 👉 https://bit.ly/36XKbUv
Spotify 👉 https://spoti.fi/2IlPBi5


02.
Witness - engelsk podcast

Ny Amnesty podcast

Kom med helt ind i maskinrummet, når Amnestys krise-researchere afslører nogle af vor tids groveste krænkelser af menneskerettighederne.

I den nye podcast-serie ”Witness” får lytterne et unikt indblik i, hvad skal der til for at afdække sandheden, når der er magtfulde mennesker, der foretrækker, at den forbliver begravet.

I fem afsnit følger lytterne Amnesty Internationals krise-researchere, som rykker ud til verdens brændpunkter for at dokumentere krænkelser af menneskerettighederne. 

Du kan lytte til afsnittene længere nede på siden

Deres arbejde er komplekst, tager ofte uventede drejninger og er forbundet med en høj risiko. Men ofte er resultatet afsløringer af nogle af vor tids værste krænkelser af menneskerettighederne. 

Researcherne afdækker blandt andet, hvad der skete med titusindvis af mennesker, som er forsvundet i Syrien. Lytterne kommer også med til stillehavsøen Nauru, hvor Australien forsøgte at hemmeligholde de umenneskelige forhold, som de internerede asylansøgere under.

Serien er produceret af den prisvindende dokumentarist Cathy FitzGerald, der primært er kendt fra BBC Radio 4 og BBC World Service. Alle afsnit er på engelsk.

Vi skal gøre opmærksom på, at afsnittene kan virke voldsomme og bør ikke lyttes til af børn.


03.
Afsnit 1 - Witness

Afsnit 1: 'The Party'

Hør, hvordan Amnestys researcher Nicolette Waldman finder frem til, hvad der skete i kælderen i et af Syriens mest berygtede fængsler.

Igennem interviews med tidligere fanger fra fængslet Saydnaya finder Amnestys researcher Nicolette Waldman ud af, hvad der skete med tusindvis af forsvundne indsatte i fængslets kælder hver mandag aften.

Nicolette Waldmans afsløringer blev bragt i rapporten ”Human Slaughterhouse” i 2017 og chokerede verden.

Vi skal gøre opmærksom på, at afsnittet kan virke voldsomt og bør ikke lyttes til af børn.


04.
Afsnit 2 - Witness

Afsnit 2: Pleasant Island

Tag med Ammestys researcher Anya Neistat til Stillehavsøen Nauru, hvor hun afslører og dokumenterer, hvordan Australien tilbageholder flygtninge- og asylansøgere under umenneskelige forhold.

Set fra luften ligner den lille ø-stat Nauru i Stillehavet en bounty-ø, men intet kunne være mere misvisende. Det afslører Amnestys researcher Anya Neistat til trods for, at de australske myndigheder gør, hvad de kan, for at hemmeligholde de lejre, hvor de tilbageholder kvinder, børn og mænd, som søger sikkerhed.

Anya Neistats afsløringer blev blandt andet offentliggjort i rapporten ”Australia: Island of Despair”.