Alle deltagere i METU Prideparaden blev frifundet!

Stor sejr for retfærdigheden. Alle de aktivister, der var tiltalt for at have deltaget i en prideparade i Ankara, er nu endelig blevet frifundet. Men vi er ikke i mål endnu – vi kæmper videre for at beskytte retten til at elske, den man vil, i Tyrkiet.  

For mere end to år siden blev der afholdt en fredelig prideparade på METU-campus i Ankara. Politiet reagerede med tåregas og gummikugler, og deltagerne i marchen blev tilbageholdt og slæbt i retten.

Straffedomstolen i Ankara har nu afgjort, at de 18 studerende og den ene akademiker, der var tiltalt for at deltage i prideparaden, blev frifundet.

Melike Balkan og Özgür Gür var iblandt de studerende, der var i fare for at ende i fængsel. Nu er de endelig blevet frifundet!

Tusind tak til alle de 29.882 danskere og færinger, der skrev under på aktionen i 2020 og til alle dem, der har skrevet breve til Melike og Özgür igennem vores Skriv for Liv kampagne. Ingen skal straffes for at fejre kærligheden!

Dommen er en sejr for retfærdigheden, men den lange juridiske kamp burde aldrig have været nødvendig. Direktøren for Amnesty Internationals regionale kontor i Europa, Nils Muižnieks, tilføjer:

I dag vil vi glæde os over beslutningen, men i morgen fortsætter vi vores kamp for at stoppe undertrykkelsen af ​​menneskerettighederne i Tyrkiet. Vi vil kæmpe endnu hårdere for at beskytte ytringsfriheden og fredelig forsamling.