Global støtte til Hvideruslands demonstranter

Amnesty International har verden over indsamlet tæt ved 200.000 underskrifter fra borgere, der kræver, at myndighederne i Hviderusland standser angrebene på landets fredelige demonstranter og retsforfølger de ansvarlige for politibrutaliteten.

Siden slutningen af juli har Amnesty International indsamlet mere end 191.000 underskrifter fra mennesker i 184 lande, der på afstand har fulgt udviklingen i Hviderusland og sammen med Amnesty beder myndighederne om at standse volden imod demonstranterne i landet.

Tæt ved 35.000 danskere har skrevet under på Amnestys krav til de hviderussiske myndigheder – et krav, som det stadig er muligt at bakke op. 

Skriv under her >>

”Underskrifterne sender et klart signal til myndighederne i Hviderusland: Stop volden. Verden kigger på jer. Mennesker verden over bekymrer sig om, hvad der sker i Hviderusland”, siger Aisha Jung, Amnestys seniorkampagnemedarbejder.

”Vi kommer fortsat til at kræve retsforfølgelse af de ansvarlige for sikkerhedsstyrkernes drab på fredelige demonstranter, tilbageholdelsen af borgere, der fredeligt har protesteret, torturen mod tilbageholdte og anholdelserne af oppositionsledere”, siger hun.

Siden Amnesty i den sidste del af valgkampen i Hviderusland begyndte sin globale underskriftsindsamling, er klapjagten på kritikere og politiske modstandere fortsat og intensiveret. For få uger siden bifaldt en viceminister i regeringen, at myndighederne bruger dødelige våben imod demonstranter.

Trods alle overgreb fra myndighedernes side, er hviderussere flere steder i landet fortsat med at demonstrere.

Læs også: Journalistikken er under pres i Hviderusland