Amnesty og Astralis lancerer ungdomsturnering med fokus på den gode tone

I denne uge begynder Danmarks første counterstrike turnering for børn og unge i trygge omgivelser. Det er Astralis og Amnesty International Danmark, som står bag e-sports turneringen, hvor en forældreguide og etiske regler for sprogbrug og tone, skal være med til at sikre et trygt gaming-miljø.

Ember Cup løber af stablen på lørdag d. 20. november og 5 uger frem. Formålet med turneringen er at skabe et trygt gamingmiljø for CS:GO spillere under 16 år. Turneringen består af fire online kvalifikationer med plads til 32 hold pr. kvalifikation.

Den store finale spilles live fra Astralis Nexus’ gamingcenter i Tivoli, hvor de to bedste hold mødes.

Det er forældre, der tilmelder deres børn til turneringen, hvor de bliver præsenteret for et etisk regelsæt samt en forældreguide, der skal være med til at sikre en god tone blandt spillerne.

”Som helt ung kan det være rigtig svært at finde nogen på egen alder at spille Counter-Strike med. Sådan var det dengang, jeg startede, og sådan er det for rigtig mange unge i dag. Derfor synes jeg, det er rigtig positivt, at vi i Astralis, sammen med Amnesty, har valgt at lave Danmarks første Counter-Strike turnering for børn og unge, i trygge rammer og med fokus på alt det positive, gaming kan give under de rigtige forhold,” fortæller holdkaptajn for Astralis, Lukas “gla1ve” Rossander.

Vil forme fremtidens e-sportsatleter

Forældreguiden inviterer til dialog omkring, hvordan man opfører sig overfor andre online, og arbejder samtidigt med at fremme forældrenes forståelse for barnets interesse i spillet.

”Vi vil med turneringen underbygge den gode tone og de gode fællesskaber, der er i gaming. Det er en bedre oplevelse for alle og i sidste ende bliver du også en dygtigere spiller, når dine omgivelser er trygge. Vi har i forvejen stor fokus på, hvordan vores spillere opfører sig, og med turneringen her er målet at vise fremtidens gamere og esports-atleter, at det både er en sjovere og bedre oplevelse at spille når tonen er god og konstruktiv. Derfor har vi lavet en forældreguide til alle deltagere, som de sammen med deres forældre gennemgår inden deltagelsen, men som i bund og grund kan bruges af alle forældre og unge gamere,” siger Astralis’ sportsdirektør Kasper Hvidt.

Til turneringen er der udviklet et etisk regelsæt, hvor følgende ikke tillades:

  • Hadefulde eller nedladende kommentarer om mod- eller medspilleres Køn, Seksualitet, Etnicitet, Religion, Alder eller Handicap
  • Spiller- og holdnavne der direkte eller indirekte er nedladende eller hadefulde
  • Aggressiv og chikanerende adfærd overfor de andre spillere

Regelsættet bliver håndhævet af administratorer, som udover at kan give advarsler undervejs i spillet kan udelukke spillere fra at deltage.

Amnesty International Danmark er glade for at kunne være med til at give børn og unge et trygt gaming-tilbud:

”Det er vigtigt at børn i en ung alder lærer, hvordan man taler til hinanden uden at diskriminere. Det gælder både i den virtuelle og virkelige verden. Samarbejdet med Astralis giver os mulighed for at nå børnene i en ung alder, så de selv bliver rolle-modeller for, hvordan vi behandler hinanden respektfuldt,” siger Dan Hindsgaul, konstitueret generalsekretær i Amnesty International Danmark.

Tilmelding

Forældre kan tilmelde deres børn til turneringen her.

Gå til tilmeldingen >