Bahrain: Frygt for vold på treårs dagen for ’arabisk forår’

For tre år siden gjorde Bahrains befolkning oprør mod styret, og på treårsdagen for oprøret samles tusindvis af mennesker til demonstrationer mod regimet. Menneskerettighederne i Bahrain krænkes fortsat og Amnesty frygter, at demonstranterne vil blive holdt nede med vold.

Slag i ansigtet. Tæsk. Og trusler om elektrisk stød. Det er vilkårene for de demonstranter, som protesterer mod styret i Bahrain. 

Ahmad Fardan, en fotograf fra Bahrain, blev anholdt den 26. december i sit hjem. Han blev anholdt for at være fotograf til en fredelig demonstration. Ahmad Fardan havde blot taget billeder, men blev slået i ansigtet og banket, også på sine kønsdele. En lægeundersøgelse afslørede efterfølgende, at han havde brækket tre ribben.

Tortur mod børn

Fotografen fra Bahrain er langt fra den eneste, som udsættes for vold. De to drenge, 10-årige Jehad Nabeel al-Samee og 13-årige Abdullah Yousif al-Bahrani, blev arresteret af politiet den 16. december. De blev sigtet for ”ulovlig indtrængning” og ”angreb på politibil med sten”.

Abdullah blev tæsket, og han blev truet med elektriske chok indtil han skrev under på en tilståelse. Han nægtede fortsat at have kastet sten efter bilen og have demonstreret. Drengene er nu blevet løsladt, men der holdes stadig øje med dem.

Læs Amnestys rapport om fængslinger af børn

Status efter tre år

Et væld af mennesker, inklusiv journalister og menneskerettighedsforkæmpere, er blevet sigtet i forbindelse med protesterne mod styret. Nabeel Rajab, en menneskerettighedsforkæmper, blev arresteret og sad fire måneder i fængsel. Han blev dømt for at ødelægge styrets ejendom og rive et billede af Bahrains konge itu.

Amnesty International modtager fortsat rapporter om tortur i Bahrains fængsler.

”Demonstrationerne på treårsdagen er en test, hvor myndighederne skal bevise, at de vil forpligte sig til at beskytte menneskerettighederne. De må tillade fredelige demonstrationer og folks ytringsfrihed, og de må frigive samvittighedsfanger,” siger Amnestys internationale direktør, Said Boumedouha. 

 


<!– wp:amnesty-core/block-list {"style":"grid","type":"custom","custom":[{"id":40744,"type":"post","excerpt":"

Nyhed: Myndighederne i golfstaten truer befolkningen med store bøder og op til tre år bag tremmer, hvis ikke de downloader en app, som skal spore kontakt til smittede personer.”,”featured_image_id”:39221,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/qatar-download-corona-app-eller-risiker-faengsel\/”,”title”:”Qatar: Download corona-app eller risiker fængsel”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40745,”type”:”post”,”excerpt”:”

Latinamerika er den farligste region i verden at være miljøaktivist i, og hvert år mister adskillige livet. Mød fire miljøforkæmpere, der sætter livet på spil for at sikre vandet, jorden og dyrenes overlevelse. “,”featured_image_id”:39242,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/farlig-kamp-for-naturen\/”,”title”:”Miljøforkæmpere under pres”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40743,”type”:”post”,”excerpt”:”

Nyhed: Børn, som slipper ud af terrorgruppen Boko Harams rædselsregime, bliver udsat for nye grove krænkelser af det nigerianske militær, afdækker Amnesty International i ny rapport.”,”featured_image_id”:39218,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/nigeria-brutale-overgreb-mod-tusindvis-af-boern-under-konflikten-i-nordoest\/”,”title”:”Nigeria: Brutale overgreb mod tusindvis af børn under konflikten i nordøst”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40741,”type”:”post”,”excerpt”:”

Ny rapport: Mangel på ordentligt beskyttelsesudstyr og repressalier fra myndighederne, hvis de udtaler sig kritisk om de usikre arbejdsforhold på hospitaler og plejehjem. Det er hverdagen for mange sundhedsarbejdere i Nord-, Central og Sydamerika, der har pandemien helt tæt på.”,”featured_image_id”:39209,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/beskyt-sundhedsarbejdere-mod-covid-19\/”,”title”:”Amnesty: Beskyt sundhedsarbejdere mod COVID-19″,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40739,”type”:”post”,”excerpt”:”

Verden over bruger autoritære statsledere og regimer coronakrisen til at tilrane sig yderligere magt. På Amnestys kontor i Ungarn kæmper de ansatte mod tilbagerulningen af menneskerettigheder i landet, hvor regeringen nu styrer ved hjælp af nødret uden udløbsdato.”,”featured_image_id”:39199,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/i-ly-af-krisen\/”,”title”:”I ly af krisen”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”}]} /–>