Kina: Dystre tider for menneskerettighedsadvokater

Kinesiske advokater risikerer tortur og chikane for at hjælpe borgere med menneskerettighedssager, dokumenterer en ny rapport fra Amnesty.

Den kinesiske regering har sat gang i en række foranstaltninger, der kan bruges til at undertrykke menneskerettighedsadvokater. Det dokumenterer en ny rapport fra Amnesty.

Rapporten viser, at Kinas bestræbelser på at kontrollere advokater er intensiveret de seneste to år – og især de sidste par måneder.

“Menneskerettighedsadvokater oplever, at staten gør alt for at få dem til at tie stille. De får tilbagekaldt deres licenser, de bliver chikaneret, forsvinder eller udsættes for tortur,” siger Catherine Baber, vicedirektør for Amnestys Asien-afdeling.

Staten betragter menneskerettighedsadvokater som en trussel 

Den kinesiske regeringen frygter en “Jasmine Revolution” inspireret af det arabiske forår, og det har ført til tilbageholdelse af snesevis af regeringens kritikere og aktivister siden februar.

Som en del af indgrebet går regeringen efter advokater, der arbejder med emner som religionsfrihed, ytringsfrihed og ejendomsret.

“Den kinesiske stat forsøger at knuse dem, den opfatter som en trussel,” konkluderer Catherine Baber.

“Menneskerettighedsadvokater bliver regeringens mål, når de forsøger at bruge loven til at beskytte borgerne mod overgreb fra staten. Regeringen skal løslade alle dem, der er tilbageholdt for at beskytte befolkningens grundlæggende rettigheder,” tilføjer hun.

Amnesty: Advokater, der beskytter andre, skal selv beskyttes

Amnesty International opfordrer den kinesiske regering til at give licenserne tilbage de advokater, der er blevet frataget deres ret til at arbejde som advokat, fordi de har arbejdet med menneskerettighedssager.

“Advokater selv skal være beskyttet – først da vil de være i stand til at udøve deres fulde rolle i beskyttelsen af ​​menneskerettighederne,” siger Catherine Baber.


<!– wp:amnesty-core/block-list {"style":"grid","type":"custom","custom":[{"id":40744,"type":"post","excerpt":"

Nyhed: Myndighederne i golfstaten truer befolkningen med store bøder og op til tre år bag tremmer, hvis ikke de downloader en app, som skal spore kontakt til smittede personer.”,”featured_image_id”:39221,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/qatar-download-corona-app-eller-risiker-faengsel\/”,”title”:”Qatar: Download corona-app eller risiker fængsel”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40745,”type”:”post”,”excerpt”:”

Latinamerika er den farligste region i verden at være miljøaktivist i, og hvert år mister adskillige livet. Mød fire miljøforkæmpere, der sætter livet på spil for at sikre vandet, jorden og dyrenes overlevelse. “,”featured_image_id”:39242,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/farlig-kamp-for-naturen\/”,”title”:”Miljøforkæmpere under pres”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40743,”type”:”post”,”excerpt”:”

Nyhed: Børn, som slipper ud af terrorgruppen Boko Harams rædselsregime, bliver udsat for nye grove krænkelser af det nigerianske militær, afdækker Amnesty International i ny rapport.”,”featured_image_id”:39218,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/nigeria-brutale-overgreb-mod-tusindvis-af-boern-under-konflikten-i-nordoest\/”,”title”:”Nigeria: Brutale overgreb mod tusindvis af børn under konflikten i nordøst”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40741,”type”:”post”,”excerpt”:”

Ny rapport: Mangel på ordentligt beskyttelsesudstyr og repressalier fra myndighederne, hvis de udtaler sig kritisk om de usikre arbejdsforhold på hospitaler og plejehjem. Det er hverdagen for mange sundhedsarbejdere i Nord-, Central og Sydamerika, der har pandemien helt tæt på.”,”featured_image_id”:39209,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/beskyt-sundhedsarbejdere-mod-covid-19\/”,”title”:”Amnesty: Beskyt sundhedsarbejdere mod COVID-19″,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40739,”type”:”post”,”excerpt”:”

Verden over bruger autoritære statsledere og regimer coronakrisen til at tilrane sig yderligere magt. På Amnestys kontor i Ungarn kæmper de ansatte mod tilbagerulningen af menneskerettigheder i landet, hvor regeringen nu styrer ved hjælp af nødret uden udløbsdato.”,”featured_image_id”:39199,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/i-ly-af-krisen\/”,”title”:”I ly af krisen”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”}]} /–>