10 sudanske kvinder risikerer stokkeslag og bødestraf. Deres forbrydelse? At gå i bukser.

10 sudanske kvinder risikerer stokkeslag og bødestraf. Deres forbrydelse? At gå i bukser

10 kristne kvinder fra den sydlige del af Sudan, risikerer i de kommende dage at blive straffet med hver 40 stokkeslag og bøde for at gå ’udfordrende klædt’.

Myndighederne i Sudan bør straks løslade de ti 10 kvinder, som den 25. juni blev arresteret i hovedstaden Khartoum, hvor de studerer. Anklagerne mod kvinderne, der alle er mellem 17 og 23 år, skal omgående droppes, siger Amnesty International.

På anholdelsestidspunktet, var kvinderne iklædt bukser eller nederdel. Ordenspolitiet stoppede dem foran den Evangeliske Baptist kirke, hvor de havde været til gudstjeneste den 25. juli. De har været tilbageholdt siden, mens de afventer deres retssag.

”Det er forrykt, at disse kvinder risikerer stokkeslag bare for at vælge en at gå i nederdel eller et par bukser. Måden hvorpå Loven til beskyttelse af den offentlige orden bruges er både vanvittigt diskriminerende, upassende og i strid med kvinders rettigheder. Sudan må droppe disse sigtelser og straks løslade kvinderne,” siger Amnestys vicedirektør for Østafrika Sarah Jackson.  

Amnesty ønsker ligeledes, at myndighederne afskaffer forbuddet mod ’upassende påklædning’ i artikel 152 fra Sudans straffelov fra 1991.