Chile skrotter totalt abortforbud

 
Udgivet
01.
Nyhed

Chile skrotter totalt abortforbud

Ved at afkriminalisere abort har Chile taget et vigtigt skridt i retning af at sikre kvinders rettigheder. Fremover er abort tilladt, hvis graviditeten skyldes voldtægt, hvis moderens liv er i fare eller hvis fosteret ikke er levedygtigt.

Fra at være et af de få lande i verden, der har et totalt forbud mod abort, har Chiles parlament nu vedtaget at afkriminalisere abort.

Fremover kan Chiles piger og kvinder få adgang til en abort i tre tilfælde:

  • Hvis den gravide kvindes liv er i fare
  • Hvis graviditeten skyldes incest eller voldtægt
  • Hvis fosteret ikke er levedygtigt

Tilbage er nu kun syv lande i verden, der har et totalt forbud mod abort, og hvor kvinder risikerer fængselsstraf, hvis de bryder forbuddet: Den Dominikanske Republik, Haiti, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Malta og Surinam.

En sejr for menneskerettighederne

”Chile har endelig bevæget sig et skridt tættere på at beskytte kvinder og pigers menneskerettigheder”, siger Erika Guevara-Rosas, der er chef for Amnestys Amerika-afdeling.

”Denne sejr vidner om millioner af kvinders kamp mod grusom lovgivning, der straffer kvinder og skubber dem i retning af ulovlige og farlige aborter, hvor de sætter liv og helbred på spil”, siger hun.

Amnesty vil holde skarpt øje med, at loven reelt bliver implementeret, og at Chiles piger og kvinder får adgang til den lægehjælp, som de behøver og har ret til. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan være med til at sikre vores fortsatte arbejde for piger og kvinders rettigheder verden over 

Giv et engangsbidrag
Bliv medlem
Vælg et månedligt beløb Kontaktinfo Tilmeld til betalingsservice

VÆLG ET ANDET BELØB
Minimumsbeløb for medlemsskab er 25 kr om måneden
Én gang
Månedligt

Skattefradrag

Vi bruger dit CPR-nummer til at sikre dig skattefradrag for den del af din donation, der ligger ud over det årlige kontingent på 295 kr. / studerende, ledige og pensionister 195 kr. Alle informationer du giver i forbindelse med din betaling behandles fortroligt og efter gældende regler.​

Kontaktinfo

Tilmeld betalingsservice