Fotoudstilling om krigen i Raqqa

Interaktiv udstilling

Med udstillingen ”Krigen i Raqqa: Retorik vs. Virkelighed” ønsker vi at øge opmærksomheden på de ofre og efterladte familiemedlemmer, som søger retfærdighed og hjælp til at bygge deres liv op igen.

Udstillingen viser konsekvenserne af luftangrebene på den syriske by Raqqa, der i 2017 blev udsat for en af de mest omfattende militærkampagner i nyere tid. 

Gå på oplevelse i den interaktive udstilling der via levende billeder, virtual reality-briller, videoinstallationer og meget mere skildrer konsekvenserne af de mange bombeangreb og fortæller historien om de mennesker, der døde i krigen og dem, der overlevede.

Formålet med udstillingen

  • At sætte ansigt på de mange civile, der blev dræbt i koalitionens militæroffensiv. 
  • At holde den amerikanskledede koalition ansvarlig for de voldsomme konsekvenser samt undersøge omfanget af brud på den humanitære folkeret.
  • At man anerkender og tager ved lære af de mange fejl, der blev begået under militæroffensiven, så man fremadrettet undgår lige så store tab. 

Baggrund

I 2017 blev den syriske by, Raqqa, udsat for en af de mest omfattende militærkampagner i nyere tid. Kampagnen blev indledt af den amerikanskledede koalition i kampen imod Islamisk Stat og blev efterfølgende kaldt den ”mest præcise militærkampagne i historien”. Men virkeligheden er en helt anden.

Efter 18 måneders intens research kan Amnesty International dokumentere, at mindst 1600 civile mistede
livet under koalitionens angreb. 80 procent af byen ligger i dag i ruiner, og ingen af de overlevende i Raqqa har modtaget hjælp til at genopbygge deres huse, forretninger, skoler og klinikker. Efter offentliggørelsen af Amnestys research har koalitionen taget ansvar for knap 180 dræbte civile.