Statsministeren må lægge pres på Bahrain

Amnesty beder statsminister Helle Thorning-Schmidt om at kontakte Obama og Cameron for at få den danske statsborger Abdulhadi Al-Khawaja udleveret til Danmark af humanitære årsager.

Amnesty International appellerer nu til statsminister Helle Thorning-Schmidt om at tage alle diplomatiske midler i brug i bestræbelserne på at få den danske statsborger Abdulhadi Al-Khawaja løsladt fra fængslet i Bahrain og overført til Danmark af humanitære årsager.

Global hasteaktion

Amnesty opfordrer direkte statsministeren til at tage kontakt til USA’s præsident Obama, Storbritanniens premierminister David Cameron og EU’s udenrigschef Catherine Ashton for at få nogle af Bahrains vigtigste allierede til at lægge størst muligt pres på regimet. Samtidig har Amnesty iværksat en global hasteaktion for at få løsladt Al-Khawaja.

Læs Amnestys brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt

Abdulhadi Al-Khawaja afsoner en livstidsdom for sin rolle i de fredelige protester mod styret i 2011 og indledte for en uge siden en sultestrejke, hvor han kun indtager vand og nægter at få lægehjælp eller intravenøs behandling. Ifølge lægefaglige vurderinger er hans helbred efter den 110 dage lange sultestrejke i 2012 nu så skrøbeligt, at han er i akut livsfare. Dengang afbrød myndighederne sultestrejken ved at tvangsfodre ham.

“Vi kan ikke bare se på”

Amnesty International er dybt bekymret over Al-Khawajas situation og i et brev til statsministeren skriver generalsekretær Lars Normann Jørgensen, at ”en sultestrejke af denne karakter må frygtes at medføre en kraftig forværring af hans tilstand på kort tid”.

”Danske myndigheder har længe forsøgt at få Al-Khawaja løsladt, men situationen er nu så kritisk, at vi appellerer direkte til statsministeren om personligt at rejse sagen for at skabe fornyet internationalt pres på Bahrain. Vi kan ikke bare se på, mens en uskyldigt dømt dansk statsborger går til grunde i Bahrains fængsler”, siger generalsekretær Lars Normann Jørgensen.

Sideløbende er datteren Maryam Al-Khawaja nu blevet tilbageholdt, da hun lørdag rejste til Bahrain for at besøge sin far. Hun er angiveligt varetægtsfængslet i Isa Town Prison sigtet for majestætsfornærmelser og har fået frataget sit statsborgerskab i Bahrain.


<!– wp:amnesty-core/block-list {"style":"grid","type":"custom","custom":[{"id":40744,"type":"post","excerpt":"

Nyhed: Myndighederne i golfstaten truer befolkningen med store bøder og op til tre år bag tremmer, hvis ikke de downloader en app, som skal spore kontakt til smittede personer.”,”featured_image_id”:39221,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/qatar-download-corona-app-eller-risiker-faengsel\/”,”title”:”Qatar: Download corona-app eller risiker fængsel”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40745,”type”:”post”,”excerpt”:”

Latinamerika er den farligste region i verden at være miljøaktivist i, og hvert år mister adskillige livet. Mød fire miljøforkæmpere, der sætter livet på spil for at sikre vandet, jorden og dyrenes overlevelse. “,”featured_image_id”:39242,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/farlig-kamp-for-naturen\/”,”title”:”Miljøforkæmpere under pres”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40743,”type”:”post”,”excerpt”:”

Nyhed: Børn, som slipper ud af terrorgruppen Boko Harams rædselsregime, bliver udsat for nye grove krænkelser af det nigerianske militær, afdækker Amnesty International i ny rapport.”,”featured_image_id”:39218,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/nigeria-brutale-overgreb-mod-tusindvis-af-boern-under-konflikten-i-nordoest\/”,”title”:”Nigeria: Brutale overgreb mod tusindvis af børn under konflikten i nordøst”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40741,”type”:”post”,”excerpt”:”

Ny rapport: Mangel på ordentligt beskyttelsesudstyr og repressalier fra myndighederne, hvis de udtaler sig kritisk om de usikre arbejdsforhold på hospitaler og plejehjem. Det er hverdagen for mange sundhedsarbejdere i Nord-, Central og Sydamerika, der har pandemien helt tæt på.”,”featured_image_id”:39209,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/beskyt-sundhedsarbejdere-mod-covid-19\/”,”title”:”Amnesty: Beskyt sundhedsarbejdere mod COVID-19″,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40739,”type”:”post”,”excerpt”:”

Verden over bruger autoritære statsledere og regimer coronakrisen til at tilrane sig yderligere magt. På Amnestys kontor i Ungarn kæmper de ansatte mod tilbagerulningen af menneskerettigheder i landet, hvor regeringen nu styrer ved hjælp af nødret uden udløbsdato.”,”featured_image_id”:39199,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/i-ly-af-krisen\/”,”title”:”I ly af krisen”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”}]} /–>