Thailand: Værnepligtige bliver ydmyget, tæsket og seksuelt misbrugt

Militæret i Thailand udsætter helt rutinemæssigt landets værnepligtige rekrutter for grove overgreb, afslører Amnesty International.

Voldtægt. Tæsk. Ydmygelse. Og det i et omfang, som ofte udgør tortur.

Den virkelighed møder de værnepligtige i det thailandske militær, dokumenterer menneskerettighedsorganisationen Amnesty International i en ny rapport ”We were just toys to them”.

”Det har længe været en offentligt kendt hemmelighed, at nye værnepligtige i militæret bliver udsat for overgreb. Vores undersøgelse viser, at mishandlingen snarere er reglen end undtagelsen, og at den indenfor militæret bevidst bliver tysset ned”, siger Clare Alger, direktør for research i Amnesty International.

”Rekrutter fortalte os, hvordan sergenter og trænere brutalt tæskede dem med kæppe og geværkolber, seksuelt misbrugte dem og tvang dem til at træne, indtil de besvimede”.

Hele den militære kommandokæde bærer ansvaret for en kultur af vold og fornedrelse, påpeger Amnesty International og opfordrer de thailandske myndigheder til at standse den voldelige og nedværdigende praksis inden den forestående årlige indkaldelse til militæret.

Samtidig opfordrer Amnesty Thailand til at iværksætte en undersøgelse af forbrydelserne.

Som et led i rapporten interviewede Amnesty International 26 tidligere og nuværende værnepligtige soldater, herunder også officerer. Udover fysisk afstraffelse beskrev nuværende og tidligere værnepligtige en række praksisser designet til at ydmyge rekrutterne, herunder at skulle springe ned i en septiktank og spise ”som en hund” ved alene at måtte bruge munden. 

Sager om seksuelt misbrug og ydmygelse er udbredte. Kilder beskriver, hvordan de af deres overordnede blev tvunget til at masturbere foran hinanden.

Homoseksuelle værnepligtige, og de som blev opfattet som homoseksuelle, fortæller Amnesty, at de rutinemæssigt blev udsat for seksuel vold, chikane og diskrimination.


<!– wp:amnesty-core/block-list {"style":"grid","type":"custom","custom":[{"id":40744,"type":"post","excerpt":"

Nyhed: Myndighederne i golfstaten truer befolkningen med store bøder og op til tre år bag tremmer, hvis ikke de downloader en app, som skal spore kontakt til smittede personer.”,”featured_image_id”:39221,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/qatar-download-corona-app-eller-risiker-faengsel\/”,”title”:”Qatar: Download corona-app eller risiker fængsel”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40745,”type”:”post”,”excerpt”:”

Latinamerika er den farligste region i verden at være miljøaktivist i, og hvert år mister adskillige livet. Mød fire miljøforkæmpere, der sætter livet på spil for at sikre vandet, jorden og dyrenes overlevelse. “,”featured_image_id”:39242,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/farlig-kamp-for-naturen\/”,”title”:”Miljøforkæmpere under pres”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40743,”type”:”post”,”excerpt”:”

Nyhed: Børn, som slipper ud af terrorgruppen Boko Harams rædselsregime, bliver udsat for nye grove krænkelser af det nigerianske militær, afdækker Amnesty International i ny rapport.”,”featured_image_id”:39218,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/nigeria-brutale-overgreb-mod-tusindvis-af-boern-under-konflikten-i-nordoest\/”,”title”:”Nigeria: Brutale overgreb mod tusindvis af børn under konflikten i nordøst”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40741,”type”:”post”,”excerpt”:”

Ny rapport: Mangel på ordentligt beskyttelsesudstyr og repressalier fra myndighederne, hvis de udtaler sig kritisk om de usikre arbejdsforhold på hospitaler og plejehjem. Det er hverdagen for mange sundhedsarbejdere i Nord-, Central og Sydamerika, der har pandemien helt tæt på.”,”featured_image_id”:39209,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/beskyt-sundhedsarbejdere-mod-covid-19\/”,”title”:”Amnesty: Beskyt sundhedsarbejdere mod COVID-19″,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”},{“id”:40739,”type”:”post”,”excerpt”:”

Verden over bruger autoritære statsledere og regimer coronakrisen til at tilrane sig yderligere magt. På Amnestys kontor i Ungarn kæmper de ansatte mod tilbagerulningen af menneskerettigheder i landet, hvor regeringen nu styrer ved hjælp af nødret uden udløbsdato.”,”featured_image_id”:39199,”titleLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/i-ly-af-krisen\/”,”title”:”I ly af krisen”,”tagText”:”Uncategorized”,”tagLink”:”https:\/\/amnesty.dk\/category\/uncategorized\/”}]} /–>