Giv lyd til stemmerne i Aleppo (opdateret 21. december)

Giv lyd til stemmerne i Aleppo

Hjælp med at give lyd til de civile i Aleppo – de har brug for dig! Du kan både skrive under på vores aktion rettet mod Syrien og Rusland eller være med til at dele stemmerne fra Aleppo direkte på dine sociale profiler.

OBS – tekst redigeret den 22. december:

56.086 danske og færøske borgere har skrevet under på kravet om at sikre evakuering af civile fra Aleppo og indsætte FN-mandskab til at overvåge situationen i Aleppo og de civiles sikkerhed. Underskrifterne har vi sendt til de syriske, russiske og iranske myndigheder. 

Evakueringen af civile er nu i fuld gang og forventes afsluttet inden jul, og der er ikke meldt om angreb på civile i Aleppo de seneste dage. Det lykkedes desuden at få en resolution igennem i FNs sikkerhedsråd, der nu giver grønt lys for, at FN-folk monitorerer evakueringen og situationen for de civile i Aleppo. Der var stor bekymring for om Rusland ville nedlægge veto endnu engang, men det undlod de.  

Derfor har vi lukket aktionen om evakuering i Aleppo. Vi følger situationen i Syrien og er klar til at igangsætte nye initiativer for at beskytte de civile.

Tusind tak til jer der skrev under!

Mens bomberne regner ned over indbyggerne i det østlige Aleppo, og syriske regeringsstyrker begår massakrer og likvideringer i gaderne – også mod kvinder og børn – skændes medlemmerne af FN’s Sikkerhedsråd om, hvem der har ansvaret for de grusomme krigsforbrydelser, der finder sted for øjnene af os. Det har de gjort i fem år uden at nå nærmere en løsning på den syriske borgerkrig.

Situationen i Aleppo er mere skrøbelig og turbulent end nogensinde før. Regeringsstyrkerne er ved at tage magt over byen, og titusinder civile er fanget. Folk skriver deres sidste farvel på sociale medier, for risikoen for at blive fanget, tortureret eller henrettet er stor. Ifølge FN’s rapport foretager Assads hær likvideringer af selv kvinder og børn på åben gade

Netop nu er det derfor kritisk, at vi lægger pres på Putin og Assad. Kun de kan stille garanti for, at de civile kan forlade byen frit og sikkert. Rygter om evakuering florerer, men før alle er sikkert ude er der ingen garantier. Det er derfor vigtigt, at vi bliver ved med at lægge pres på myndighederne.



Del stemmerne fra Aleppo

Vi opfordrer dig også til at stille din Facebook-side eller Twitter-konto til rådighed for at dele stemmerne fra Aleppo med omverdenen.

Se eksempler på, hvad du kan dele herunder.



1. Skift dit profilbillede:

 



2. Brug din profil til at dele stemmerne

 

 

  

Bana Alabed










Støt vores arbejde

Med din støtte kan vi fortsætte med at dokumentere menneskerettighedskrænkelser og lægge pres på politikere og regeringer, så de går sammen om at finde holdbare løsninger.

Og vi kan arbejde for sikkerhed og ordentlige forhold for de mange mennesker på flugt fra krig og ødelæggelse.