997 resultater

Opfordring: Kære politikere, I kan stadig nå at droppe diskriminerende ghettolov

Vi vil i dag gerne opfordre politikerne til at genoverveje deres støtte til ”ghettoloven”. I virkeligheden er der en meget positiv udvikling i gang i boligområderne. Et stort antal unge tager en uddannelse og kriminaliteten er rekordlav. Udfordringer med kriminalitet, arbejdsløshed eller integration skal naturligvis løses. Men regeringen har endnu til gode at forklare, hvordan dette gøres ved at smide tusindvis af familier ud af deres hjem.


Amnesty i årsrapport: I ly af pandemien angriber statsledere menneskerettighederne

Coronakrisen ramte udsatte grupper, herunder etniske minoriteter, kvinder og sundhedsarbejdere, hårdest, og flere statsledere udnyttede pandemien til at forstærke deres angreb på menneskerettighederne og civilsamfundet. Året 2020 så dog også voksende protestbevægelser og en række konkrete fremskridt for menneskerettighederne, lyder det fra Amnesty International i sin årsrapport. Pandemien har verden over udstillet massive uligheder, og […]


Regeringens tryghedspakke gør os utrygge

I relativ stilhed fremlagde regeringen i begyndelsen af året sin såkaldte Tryghedspakke med ønske om at skabe mere tryghed i et - må vi forstå - utrygt Danmark. Men efter at have læst lovforslaget grundigt igennem, bliver vi nødt til at råbe vagt i gevær.


”Hvis man vil hjælpe udsatte borgere, skal man ikke fjerne dem fra hus og hjem”

20-årige Ibrahim El-Hassan er med i Almen Modstand, der via retssager, mobilisering og polistisk lobbyarbejde forsøger at få Folketinget til at tilbagerulle den såkaldte ”ghettolov”, der truer tusindvis af lejere med tvangsflygtning.


Amnesty: FIFA skal leve op til sit ansvar og presse Qatar

I et brev til FIFA-præsident Gianni Infantino opfordrer Amnesty den internationale fodboldorganisation til at bruge sin indflydelse, så Qatar får ført sine reformer ud i livet og stoppet udnyttelsen af migrantarbejdere.


Kina sender uighurbørn på børnehjem

Uighurforældre i eksil har måtte forlade et eller flere børn hos familiemedlemmer i Kina, og de er nu afskåret fra kontakt til deres børn. Amnesty International har talt med seks forældrepar, hvis historier giver indblik i Kinas grusomme behandling af sin uighurminoritet.


Amnesty: Folketinget bør se på lov om dobbeltstraf i forbindelse med corona-epidemien

Amnesty Danmark er bekymret over anvendelsen af en særlig paragraf i straffeloven omkring dobbelt straf for forbrydelser begået i forbindelse med corona-epidemien.


NGO’er: Koalition af 31 FN-lande rejser vigtig kritik af den egyptiske regerings grove overgreb

Danske menneskeretsorgsanisationer hilser med tilfredshed, at Danmark sammen med en koalition af 30 lande nu står sammen om at kritisere de alvorlige menneskeretskrænkelser i Egypten i FN.


Ti år efter konfliktens start: Ansvarlige bag forbrydelserne i Syrien skal stilles til ansvar

Amnesty opfordrer fortsat den syriske regering og alle væbnede grupper til øjeblikkeligt at løslade alle vilkårligt fængslede. Parterne bør også løfte sløret for, hvad der er sket med alle de mennesker, der er blevet udsat for tvungne forsvindinger, bortført eller på anden måde tilbageholdt.


Myanmar: Amnesty dokumenterer militærets drab på demonstranter

Efter at have analyseret mere end 50 videoer kan Amnesty International afdække, at sikkerhedsstyrker i Myanmar står bag regulære henrettelser under de store demonstrationer, som er brudt ud i landet efter militærkuppet. ”Taktikkerne fra Myanmars militær er langt fra nye. Men deres drabsbølge er aldrig før blevet transmitteret direkte til omverdenen”. Sådan lyder det fra […]


EU-lov om ansvarlig virksomhedsadfærd er en god mulighed for Danmark

EU-Parlamentet stemte onsdag den 10. marts om et forslag til ny og potentiel banebrydende lovgivning om ansvarlig virksomhedsadfærd i globale værdikæder.


Tibetansk aktivist løsladt!

Den tibetanske aktivist Tashi Wangchuk’s er blevet løsladt, efter at have afsonet fem år i fængsel. Alt sammen fordi han arbejdede for at få det tibetanske sprog på undervisningsskemaet i Tibet. Tashi Wangchuk blev løsladt onsdag den 28. januar 2021, efter at have afsonet fem års fængsel. Tak til alle, der har støttet op og […]