Menneskerettighedsforkæmper, Marokko. Forfulgt, fordi hun kræver et bedre liv.

Nawal Benaissa kæmper for social retfærdighed og bedre adgang til sundhedsydelser i den marokkanske region Rif, hvor hun bor. Som en af de ledende stemmer i en populær bevægelse kaldet Hirak, har hun deltaget i fredelige protester og kampagner for forandring på sociale medier.

Hun er blevet chikaneret af de marokkanske myndigheder i et forsøg på at lukke munden på hende. Hun er blevet fængslet fire gange på fire måneder, og myndighederne krævede, at hun skulle lukke sin Facebook profil med 80.000 følgere. I februar 2018 fik hun en 10 måneders betinget dom og en bøde. Hun appellerede afgørelsen, men chikanen fortsætter. Hun er nu flyttet tilen anden by for at undgå den konstante overvågning.

Behandlingen af Nawal vidner om myndighedernes øgede undertrykkelse af Hirak-bevægelsen og dets ledere. Marokkanske sikkerhedsstyrker har fængslet hundredvis af fredelige demonstranter – nogle blot for at udtrykke deres sympati med Hirak på Facebook.

”Jeg er stolt over at deltage i protesterne i regionen, og jeg fordømmer fængslingen af Hirak-aktivister. Jeg forlanger, at de bliver løsladt omgående,” skrev Nawal på Facebook. Nawal drømmer om at være helt fri, så hun kan kæmpe for en bedre fremtid for sit lokalsamfund og for sine fire børn.

Opdatering: Vores kampagne har betydet, at det internationale samfund er opmærksomme på sagen og de rettigheder, som Nawal kæmper for. Vores støtte har også givet Nawal styrke og mod til fortsat at arbejde for menneskerettighederne i regionen. Hun siger:

”Amnesty International’s adoption of my case, and through med all 78 activists, has been like a beacon of light in my way, the light that had been extinguished by the injustices of the state. I now feel I have family everywhere in the world.”

Og om de mange breve, hun har modtaget:

” I can’t describe my feelings, it’s amazing and indescribable to feel that someone feels your pain and suffering without knowing you personally.”