Her er der hjælp at hente, hvis dine fingre klør for at komme i gang med at lave aktivisme, eller hvis jeres gruppe mangler inspiration til den næste aktivitet.

Du kan tage et kig i vores aktivist-håndbog, som giver info om alt fra de sager, vi arbejder med, gode succeshistorier, hvordan vi arbejder med FN og EU, eksempler på Youth-aktioner og en masse god info til at strukturere jeres Youth-gruppe. Man behøver ikke læse den fra ende til anden, men den er super god som en form for aktivistisk opslagsværk.

Du kan også finde gode guides til din Youth-gruppe og få ideer til, hvordan I får flere medlemmer.

Til grupper

Her kan du finde hjælp og gode råd, til jer der er i en Youth-gruppe.

Fem forslag til fede Youth-aktiviteter, du kan starte med
Lav en aktion
Download håndbogen og bliv klogere på Amnesty og aktivisme
Aktivist-håndbogen
Klik her for nogle gode øvelser I kan lade i gruppen
øvelser
Icebreakers, gruppedynamik og rekruttering af nye medlemmer
Guide til grupper

Bogguide – Inspiration til læsning

Vi har samlet nogle lister til dig med fede bog-anbefalinger om en masse forskellige emner, som vi synes er vigtige. Klik lidt rundt på siderne og se, om ikke du skal et smut forbi biblioteket.

God læsning!

Her finder du alt fra Malala Yousafzai til Hunger Games
Top 10 Aktivisme
Bliv klogere på racismens forfærdelige fortid og nutid
Top 10 Racisme
Find inspiration til faglitterære værker og rørende romaner
Top 10 feminisme
Bliv klogere på LGBTI+, kønsidentitet og alt derimellem
top 10 seksualitet & køn
Bliv klogere på samtykke, voldtægt og retten til egen krop
Top 5 samtykke

Vil du uddanne dig om menneskerettigheder?

Hvis du interesserer dig for menneskerettigheder og gerne vil arbejde for menneskers rettigheder i fremtiden, har vi nogle bud på, hvilke muligheder, der eksisterer.

Jura er som det første det mest oplagte, hvis du gerne vil være menneskerettighedsjurist. Du kan læse jura på alle de danske universiteter, og med en specifik overbygning kan du blive en ekspert i menneskerettigheder!

Føler du dog ikke, at jura er noget for dig, så er der mange andre muligheder. Antropologi, etnologi, historie, samfundsfag, sociologi og statskundskab er blot eksempler på andre uddannelser, som er adgangsgivende til en videre kandidat, som kan specialisere dig inden for menneskerettigheder.

Hvis du er frisk på at læse i udlandet, kan du også læse Human Rights Studies på både bachelor og kandidatniveau i Sverige.

Vil du længere væk, er der også rig mulighed for at læse menneskerettighedsstudier i Europa, Canada, USA, Australien og Afrika. Læs mere om de forskellige uddannelser her.

Der er mange uddannelser på kandidatniveau, udover de ovenstående, som er interessante i forhold til dette. Nedenfor er et udpluk.

Fem forslag til fede Youth-aktiviteter, du kan starte med.
uddannelser
Download håndbogen og bliv klogere på Amnesty og aktivisme
Bøger