Kyung Seok Park er aktivist, musik elsker og menneskerettighedsforkæmper. Siden 1983 har han været lam i underkroppen på grund af en svæveflyvningsulykke. I dag kæmper han for mennesker med handicap og deres ret til mobilitet, uddannelse og arbejde efter at have set og erfaret de problemer og uretfærdigheder, som de oplever hver eneste dag.

Efter mange dødsulykker i den syd koreanske metro, som er direkte forårsaget af usikre forhold for mennesker med handicap, begyndte han sammen med bevægelsen Solidarity Against Disability Discrimination (SADD), hvor han er medrepræsentant, at afholde fredelige protester i metroen for at skabe opmærksomhed omkring behovet for mere sikre forhold for mennesker med handicap.

Kyung Seok Park har i øjeblikket to retssager mod sig på grund af sin deltagelse i de fredelige protester. Seouls hovedstadsregering bliver ved med at lægge ’blokadesøgsmål’ imod de fredelige demonstranter for at forhindre SADDs protester.

I lang tid har Seouls borgmester lovet at installere sikre elevatorer i alle metrostationer, men intet er sket. Borgmesteren er sammen med Seoul Metro og politiet endda begyndt at blokere kørestolsbrugere og SADD-aktivister fra at komme ind på stationerne.

Kyung Park har i mere end 20 år kæmpet for sikkert at kunne bruge metroen. Han udtaler selv: ”Jeg, der i øjeblikket er 63 år, venter stadig på perronen, fordi du blokerer mig fra at køre med.”

Kræv, at Seouls borgmester træffer alle nødvendige foranstaltninger for at stoppe brugen af ulovlig magt mod Kyung Seok og SADD-aktivister.

Et brev giver håb

Hvordan virker det?

Mennesker fra hele verden skriver tusindvis af breve og underskrifter til personer, som er blevet chikaneret, truet, tortureret eller fængslet – blot for at være dem, de er, eller fordi de har ytret deres mening

Disse breve og underskrifter lægger pres på regeringer og magthavere og minder dem om, at resten af verden følger med i, hvad de foretager sig. 

Moses Akatugba blev arresteret, da han var 16 år i 2005. Efter 8 år i fængsel blev han dømt til døden i 2013. I 2014 var han en del af Skriv for Liv-kampagnen, hvor over 800.000 beskeder blev sendt til guvernøren i Nigeria. Moses blev benådet og kæmper i dag for andres rettigheder.

Hvad betyder et brev?

Det er efterhånden sjældent, at man skriver et brev.

Men forestil dig, at du er spærret inde, alene og uvidende om, hvorvidt nogen bekymrer sig om dig, hvor du er, og hvad du bliver udsat for. Og at du en dag modtager et brev fra nogen, som skriver, at de tænker på dig og kæmper sammen med dig.

Sådan et brev giver håb til fanger, der frygter, at de er glemte og kan i sidste ende betyde, at de bliver løsladt. 

Albert Woodfox blev endelig løsladt i februar 2016 efter næsten 44 år i isolationsfængsel. Flere end 650.000 skrev for ham og til ham, da han var en del af Skriv for Liv-kampagnen. Da han blev løsladt sagde han: “Jeg kan ikke understrege nok, hvor stor betydning brevene har haft for mig. De gav mig styrke.”

Årets andre sager

32-årige TikToker og mor til to fængslet for at kritisere regeringen i Angola.

27-årige Oqba er arresteret på grund af sin brors aktivisme.

Ung palæstinenser afsoner ni års fængsel for en forbrydelse, han ikke har begået.

Vil du skrive fysiske breve?

Du kan få tilsendt et brevsæt, hvis du ønsker at skrive fysiske breve. De skal sendes retur til os, så samler vi dem og sender dem videre til Neth, Oqba, Kyung eller Ahmad, så de kan give håb.

Er du lærer og vil gerne tilmelde din klasse, så læs mere her