Aktivisme Frihed Ytringsfrihed Aktivisme Amnesty Youth

01.
Aktivisme i Amnesty

Aktivisme

I Amnesty handler aktivisme om at tage handling for at skabe mere retfærdighed. Vi er en folkelig og global bevægelse på 7 millioner mennesker, der ønsker at gøre en forskel for menneskerettighederne.

Man kan være med på mange måder. Aktivisme kan være alt fra at sende en sms igennem aktionsnetværket Lifeline, deltage i en diskussion om menneskerettigheder på sociale medier, til at gå med i en demonstration eller sende et håndskrevet brev.

Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan involvere dig i arbejdet med menneskerettigheder uanset om du har fem minutter eller en hel dag - om du vil være del af en Amnesty-gruppe eller du tager initiativ selv.


02.
Støtteaktion

Støtteaktion mod hadforbrydelser

Sommeren over sætter Amnestys fokus på hadforbrydelser mod LGBTIQ+ personer. 

Amnesty støtter op om den landsdækkende protestbevægelse Lev og Lad Leve, som arbejder aktivt mod hadforbrydelser. Vi skal derfor ud og indsamle 1000 historier om hadforbrydelser, som derefter vil blive overleveret til folketinget.

 

Læs mere her
03.
Aktivisme højdepunkter 2019


04.
Bliv aktivist

Vær med

AMNESTY YOUTH
Er du mellem 15 og 25 år og vil du være med til at gøre en forskel for andre? Amnesty Youth er et kreativt og sjovt univers, der giver dig masser af muligheder for at arrangere events, deltage i aktioner og sprede Amnestys budskab sammen med andre unge.

Klik ind, tilmeld dig og læs mere her

 

BLIV OPLÆGSHOLDER
Har du interesse i, eller viden om menneskerettighederne og Amnesty Internationals arbejde? Og har du lyst til at øge dit kendskab og dele det med en bred skare af mennesker?

Så har vi brug for dig i vores hold af frivillige oplægsholdere!

Tilmeld dig her

AMNESTY-GRUPPER
Vil du arbejde for menneskerettighederne sammen med andre der, hvor du bor? Eller er du interesseret i bestemte menneskerettighedstemaer? Så bliv en del af Amnestys grupper landet over eller vær med til at oprette din egen gruppe. Det er nemt at blive del af Amnestys aktivisme. 

Læs mere om vores temagrupper, find Amnesty-centre og vær med i lokal aktivisme her

VÆR MED I LIFELINE
Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk. Gør som næsten 200.000 andre danskere, og vær med til at redde liv med din underskrift over sms og e-mail.

Med din underskrift kan vi sammen lægge pres på regeringer og kræve, at menneskerettighederne bliver overholdt.

Deltag i Lifeline her


05.
Aktivisme i coronatid

Aktivisme i coronatid

Aktivisme, du kan lave hjemmefra og andre gode forslag til, hvordan du kan holde dig opdateret på menneskerettigheder under coronakrisen

Inspiration
06.
Hvorfor Amnesty

Sådan virker vores arbejde

Hvad går Amnestys arbejde ud på, og hvordan arbejder vi?

Hvorfor Amnesty