Tortur og Dødsstraf Tortur Dødsstraf Terror

01.
Hvad er problemet

Tortur

De sidste fem år har vi rapporteret om tortursager i 141 lande. Det er tre ud af fire af verdens lande. I mange lande bliver lovgivningen ikke respekteret. Myndighederne gør aktivt brug af tortur, eller vender det blinde øje til. Det ønsker vi at lave om på.

Hvad er tortur?

Stop tortur kampagnen

Det er 30 år siden, at det globale forbud mod tortur blev en realitet. Alligevel torturerer 141 lande stadig deres borgere, og brugen af tortur er stigende. Vær med i kampen mod tortur.

Stop tortur

Dødsstraf

En henrettelse er statsmagtens overlagte drab på en borger. Vi er imod dødsstraf i alle tilfælde uden undtagelse. Uanset hvilken forbrydelse der er tale om, hvem gerningsmanden er, eller på hvilken måde staten slår den fængslede ihjel.

Afskaf dødsstraf

Krigen mod terror

Tusindvis af mennesker får hver dag krænket deres menneskerettigheder i sikkerhedens og terrorbekæmpelsens navn. Vi arbejder for at stoppe tortur, forsvindinger og ulovlige fængslinger. Også under kampen mod terrorisme.

Tortur af mistænkte
02.
Hvad gør Amnesty

Vores arbejde mod tortur og dødsstraf

Vi arbejder for at afskaffe tortur og dødsstraf i hele verden. Vi vil sikre, at ingen længere udsættes for disse krænkelser, som stadig begås af stater verden over. Det gør vi ved at dokumentere overgreb, føre kampagner mod dødsstraf og tortur og ved at lægge pres på de ansvarlige ledere, politikere og myndigheder, som udfører eller godkender overgrebene.

Hvorfor Amnesty
03.
Hvad kan du gøre

Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk, som mere end 200.000 danskere er med i. 

To-tre gange om måneden får du underskriftsindsamlinger på email eller sms. Eksempelvis når en blogger skal straffes med stokkeslag, en kvinde tortureres til at tilstå drabet på sin mand, eller en ung mand dømmes til døden for at demonstrere mod styret. 

Vi har gjort det nemt for dig at skrive under på sagen: Du skal blot klikke i mailen eller sende en sms retur med teksten AKTION (til alm. sms-takst).

Du kan til enhver tid afmelde dig i den email du får eller ved at sende LIFELINE STOP til 1252.

04.
Relateret indhold
@amnestydk

RT @ytsenma: Amnestys bestyrelsesformand i #Tyrkiet er endelig fri efter 14 måneder i fængsel på opdigtede terroranklager #dkpol #FreeTaner

@amnesty

You got it 😉 Meet our new Secretary General@kuminaidooo.https://t.co/IFFKiNJGHhh