Spørgsmål om medlemskab

Hvorfor skal du være medlem af Amnesty?

Som medlem er du med til at stoppe henrettelser, få uskyldige ud af fængsel, standse tortur og presse regeringer til at forbedre deres love og holdninger, så de overholder menneskerettighederne.

Hvad betyder det at være medlem?

Et medlemskontingent i Amnesty International koster 295 kr. om året. Hvis du er studerende, pensionist eller ledig, kan du vælge et reduceret årskontingent på 195 kr. For det beløb er du sikret et fuldgyldigt medlemskab af Amnesty International og modtager vores medlemsblad fire gange om året.

Udover dit kontingent bestemmer du selv, hvor meget du økonomisk yderligere vil støtte menneskerettighedsarbejdet med. Du kan dog få skattefradrag for denne støtte. Læs mere om fradragsreglerne her.

Som medlem har du også stemmeret ved vores årlige landsmøde og kan dermed være med til at påvirke Amnestys arbejde direkte. Den folkelige forankring og dermed antallet af medlemmer er af helt afgørende betydning for Amnestys arbejde.

Skal jeg betale penge for at være medlem?

At være medlem i Amnesty betyder, at du kæmper for retfærdighed. For menneskerettigheder. At du hjælper mennesker, der har brug for det.

Jo flere vi er, desto større indflydelse har vi, og det øger vores mulighed for at presse på regeringer og myndigheder til at lave forandringer i love og praksis, der ellers krænker menneskerettighederne.

Du kan også være en aktiv del af Amnesty ved at blandt andet være med i vores gratis sms-netværk, dele budskaber og skrive under sager.

Hvad går din støtte til?

Vores medlemmer sikrer, at vi kan blive ved med at være uafhængige af politiske interesser. Vores research og kampagner er udelukkende finansieret af vores medlemmer, og det gør støtten fra vores medlemmer fuldstændig uundværlig i vores arbejde.


Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte medlemsservice.

Mail: medlemsservice@amnesty.dk

Ønsker du at tale med en medarbejder – se åbningstider her

Bliv medlem

Er du endnu ikke medlem, men ønsker at bliver det – er det hurtigt og nemt.