Løslad saudiske Nassima al-Sada

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.

01.
Kort sagt

Løslad saudisk aktivist Nassima al-Sada

Saudiske Nassima al-Sada har siden juni 2018 siddet fængslet for sin kamp for kvinders rettigheder i Saudi-Arabien. Skriv under, så menneskerettighedsforkæmperen Nassima al-Sada kan blive løsladt.

Saudiske Nassima al-Sada sidder fortsat fængslet for sit fredelige arbejde for kvinders rettigheder i Saudi-Arabien. Hun har blandt andet arbejdet for kvinders ret til at køre bil og imod landets mandlige værgesystem.

Siden februar i år har hun siddet i isolationsfængsel i al-Mabatith-fængslet i Dammam.

Aktivister i fængsel

Menneskerettighedsforkæmpere i Saudi-Arabien er udsat for et markant pres, og Nassima al-Sada er langt fra den eneste, der har måtte betale en høj pris for sit arbejde for menneskerettighederne. Siden midten af maj har de saudiske myndigheder anholdt mindst 15 menneskerettighedsforkæmpere, der alle arbejder for kvinders rettigheder i landet.

Flere af disse har fortalt, at de er blevet udsat for tortur og seksuel vold i fængslet.

Hjælp os med at sende vores støtte og opbakning til Nassima og alle de andre modige menneskerettighedsforkæmpere i Saudi-Arabien. Mennesker, som sætter deres frihed på spil i kampen for et bedre liv for dem selv og for fremtidige generationer.

Skriv under og vær med til at lægge pres på de saudiske myndigheder, så de øjeblikkeligt og betingelsesløst løslader Nassima al-Sada og de andre menneskerettighedsforkæmpere.


02.
Baggrund

Baggrund

I Saudi-Arabien bliver piger og kvinder livet igennem mødt af diskrimination. Det mandlige værgesystem i Saudi-Arabien betyder, at en kvinde skal have et mandligt familiemedlems godkendelse, når hun skal træffe beslutninger om alt fra uddannelse til rejse, og når hun skal i kontakt med offentlige myndigheder.

I de senere år er der sket få - men væsentlige - fremskridt i kvinders rettigheder i landet. Blandt andet blev kørselsforbuddet ophævet i juni 2018. Dog var det ikke alle kvinder, der frit kunne sætte sig bag rattet. En række kvinderettighedsaktivister i Saudi-Arabien, som i årevis havde kæmpet for retten til at køre bil, sad nemlig på det tidspunkt i fængsel. Heriblandt de tre frontfigurer i kampen for kvinders ret til at køre bil: Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan og Aziza al-Yousef. Derudover var flere aktivister blevet bedt om ikke at kommentere nyheden offentligt.  

På trods af de umiddelbare fremskridt er menneskerettighederne fortsat under stort pres i Saudi-Arabien. Enhver form for systemkritik bliver slået hårdt ned. Aktivister og menneskerettighedsforkæmpere, der vover at tale myndighederne imod, bliver mødt med uretfærdige retssager, livslange fængselsstraffe og i værste fald dødsstraf.