Red Walters liv

Aktionen er afsluttet...

...og underskrifterne sendt afsted. Tilmeld dig vores gratis sms-service og få automatisk besked, næste gang vi har en underskriftsindsamling.

01.
Kort sagt

Red Walters liv

Walter Barton risikerer at blive henrettet på tirsdag. Han har siddet på dødsgangen i Missouri, USA, siden 2006. Han blev dømt for et mord, selvom eksperter sår tvivl om bevismaterialet. Henrettelsen skal ikke have lov til at finde sted i skyggen af COVID-19. Skriv under og kræv, at guvernøren stopper henrettelsen.

Walter Barton risikerer at blive henrettet den 19. maj 2020. Han er dømt for et mord, der skete i 1991. Han skulle igennem fem retssager over 15 år, før han blev dømt til døden. De første møder i retten blev erklæret ugyldige og de to efterfølgende domme blev omstødt på grund af anklagerens embedsmisbrug. Den femte og sidste retssag resulterede i dødsstraf ud fra en fire mod tre afgørelse.

Missouri risikerer at henrette en uskyldig mand – skriv under nu.

 

Højesteretsdommer Michael Wolff skrev: ”Fra den første retssag i 1993 og igennem tre afsluttede retssager, efterfølgende domfældelse og flere appeller, har der været uheldige episoder og misgerninger, der samlet set skaber mistillid til retssystemet”.

Ekspertudtalelser og beviser, der går stik imod anklagerens teori og undergraver et nøglevidnes troværdighed, er aldrig blevet præsenteret under retssagen. Og Walter Barton holder fast i sin uskyld.

Dødsstraf er aldrig okay – skriv under nu og få straffen omstødt!

 

Hvis Walter Barton ender med at blive henrettet, vil han være den første, der bliver henrettet i USA, siden COVID-19 blev erklæret for en pandemi.

Dødsstraf er den ultimative fornægtelse af menneskerettighederne. Amnesty International fordømmer dødsstraf uanset forbrydelsen. Siden 1973 er ​​167 mennesker blevet frifundet fra amerikanske dødsgange, fordi de var uskyldige.


Baggrund

Walter Barton blev dømt i 2006 for mordet på en 81-årig ejer af en mobilehomepark i Ozark, Missouri, den 9. oktober 1991. 

Under retssagen blev der fremlagt bevis for, at Walter Barton sammen med offerets barnebarn og en nabo fandt liget. Walter Barton oplyste politiet om, at de små pletter, der blev fundet på hans tøj, sandsynligvis skete, da barnebarnet gik henimod liget, og han forsøgte at holde hende tilbage og begge gled i blodet.

Anklagerens ekspert udtalte, at blodpletterne ikke kunne være kommet på den måde, som Walter Barton beskrev. Imidlertid foretog en certificeret ekspert i gerningssteder og blodpletter en fuld analyse af det samme tøj. Denne ekspert konstaterede, at ingen af ​​tøjpletterne var resultatet af slagsmål, men snarere var i overensstemmelse med Walter Bartons forklaring. Han konkluderede også, at Walter Bartons tøj ikke kunne være morderens, fordi der kun var nogle små blodpletter på. Morderens tøj ville have været gennemvædet med blod i lyset af de mange sår, der var påført offeret.