19. april 2017  

Over hundrede formodede homoseksuelle mænd er blevet bortført og tortureret i den sydlige russiske republik Tjetjenien.

Opdatering

27. marts 2018
Siden underskriftsindsamlingen blev sat i gang, er dokumentationen for de grusomme forbrydelser mod formodede homoseksuelle mænd i Tjetjenien blevet endnu stærkere. Amnesty International har nemlig nu været i stand til at kontakte, mødes med og interviewe nogle af de mænd, der for nylig er flygtet ud af Tjetjenien, efter de ulovligt blev tilbageholdt og tortureret, fordi de blev antaget for at være homoseksuelle.

Mændenes historier stemmer overens med de anklager, vi hidtil har hørt, herunder beretningerne fra evakuerede mænd fra Tjetjenien. Anklagerne blev første gang fremlagt i den uafhængige russiske avis Novaya Gazeta den 1. april i år. Læs Amnestys artikel om avisens anklager. Af hensyn til mændenes sikkerhed kan Amnesty International ikke viderebringe yderligere detaljer fra møderne med disse mænd eller deres skildringer. 

Der er samtidig rapporter om, at mindst tre personer er blevet dræbt. De bortførte mænd er desuden blevet tvunget til at give kontaktinformationer på alle LGBTI-personer, som de kender.

Ifølge den russiske uafhængige avis Novaya Gazeta og det russiske LGBT-netværk bliver homoseksuelle bortført gennem koordinerede angreb og tilbageholdt i et detentionscenter på en nedlagt politistation nær Argun. Centrets eksistens er blevet bekræftet af en lang række vidner. Der er grufulde beretninger om både mishandling, tortur og drab.

De tjetjenske myndigheder vil slet ikke anerkende, at homoseksuelle eksisterer i landet, og de nægter derfor også at have kendskab til, at angrebene finder sted.

De vil heller ikke undersøge sagen eller politiets rolle. Politiet og de lokale myndigheder er ellers direkte mistænkt for at være involveret i mange af bortførelserne.

Vi har brug for din hjælp til at presse de russiske myndigheder til at reagere med det samme. Uskyldige liv er på spil.

Skriv under nu, og vær med til at kræve, at de russiske myndigheder beskytter alle LGBTI-personer i Tjetjenien. Samtidig skal der igangsættes en dybdegående undersøgelse af bortførelserne og drabene med det samme. De ansvarlige skal stilles til regnskab.