18. januar 2017  

Stop henrettelsen af ung malaysier

Red hans liv: Singapores myndigheder gør klar til at henrette malaysiske Prabagaran Srivijayan, som er dømt til døden for at smugle 22,24 gram heroin. 29-årige Srivijayan fastholder selv sin uskyld.

I april 2012 lånte Prabagaran Srivijayan en bil for at køre ind til Singapore. Han blev stoppet, og politiet fandt 22,24 gram heroin gemt i armlænet. Srivijayan hævder sin uskyld og fastholder, at han intet kendte til stofferne.

Alligevel blev Srivijayan dømt til døden. Ifølge en af hans advokater kan henrettelsen finde sted allerede i næste uge.
Det er derfor vigtigt, at vi handler nu!

Ifølge Singapores lov tilhører forbudte stoffer automatisk den, der kører bilen. Bevisbyrden ligger altså hos den anklagede – det er Srivijayan selv, som skal bevise, at en anden havde gemt stofferne i bilen. Myndighederne har heller ikke efterforsket sagen tilstrækkeligt. Begge dele er i strid med internationale retsprincipper om, at en anklaget er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og at man har ret til en retfærdig retssag.

Overtrædelse af international lov

Ifølge international lovgivning må dødsstraf kun gives for ”meget alvorlige forbrydelser”. FN har flere gange afgjort, at narkorelaterede forbrydelser ikke opfylder dette kriterium.

Der er dog et lille håb. Et nyt tillæg til Singapores lovgivning vedrørende narkorelateret kriminalitet åbner mulighed for, at narkorelaterede forbrydelser ikke automatisk straffes med døden. Det gælder blandt andet de tilfælde, hvor den anklagede kun har været kurér.

Red Srivijayans liv – skriv under for, at han benådes.