2. november 2017  

Dr. Ahmadreza Djalali, der er født i Iran, men bor i Sverige, er blevet dømt til døden – anklaget for at have spioneret for Israel. Han blev dømt ved en dybt uretfærdig retssag. Skriv under for ham nu, og vær med til at få dommen omstødt.

Under retssagen mod Dr. Ahmadreza Djalal lagde anklagemyndigheden ingen beviser frem, og han blev udelukkende dømt på ”tilståelser”, som kom frem under tortur og mishandling.

Han blev tvunget til at læse ”tilståelser” op på video, som forhørslederne havde skrevet på forhånd. Han læste dem op under trusler om, at både ham selv, hans børn i Sverige og hans ældre mor i Iran ellers ville blive dræbt.

Anholdt under forretningsrejse

I april 2016 blev Dr. Ahmadreza Djalali arresteret, mens han var på forretningsrejse i Iran. I ti dage vidste familien ikke, hvor han befandt sig. De hørte først fra ham, da han blev overført til det berygtede Evin-fængsel i Teheran. Her sad han i syv måneder – tre af dem i isolation uden adgang til en advokat. Et klart brud på hans retssikkerhed.

Fra fængslet lykkedes det Ahmadreza Djalali i august at skrive og sende et brev. Heri skrev han, at Irans myndigheder opsøgte ham i 2014 for at få ham til at indsamle information fra EU-stater. Han nægtede, og fortalte, at han var videnskabsmand, ikke spion. 

Djalali skal løslades nu

Der er ikke blevet fremlagt nogle beviser, der peger på, at Dr. Ahmadreza Djalali er andet end en fredelig videnskabsmand. Derfor skal myndighederne omstøde dommen, droppe alle anklager og løslade Djalali med det samme.

Skriv under for at dommen omstødes. Dr. Ahmadreza Djalali skal løslades omgående!

Vi afleverer underskrifterne til justitsministeren, Ayatollah Sadegh Larijani