24. februar 2020  

Ahmed Mansoor blev i 2017 dømt 10 års fængsel i De Forenede Arabiske Emirater. Han er blevet udsat for tortur og har været fængslet under forfærdelige forhold. De sidste par måneder er hans helbred blevet så markant forværret, at han ikke længere kan bevæge sig rundt uden hjælp.

Opdatering

September 2020:Han er desværre fortsat fængslet.

Den prisvindende menneskerettighedsaktivist Ahmed Mansoor blev arresteret efter betjente midt om natten stormede og gennemsøgte hans lejlighed. Mansoor var i årevis blevet overvåget af regimet i Emiraterne.

Trods den store risiko for repressalier fra regimet har han regelmæssigt gjort offentligheden opmærksom på sager om vilkårlige anholdelser, tortur, uretfærdige retssager og lovgivning, der strider mod international ret.

Tortureret og isoleret

Ved midnatstid den 19. marts 2017 stormede 12 uniformerede betjente Ahmed Mansoors hjem. De endevendte lejligheden, inklusiv børnenes soveværelser, konfiskerede alt elektronisk udstyr og tog Ahmed Mansoor med sig, da de ved tre-tiden forlod huset igen. Hans kone kunne ikke få at vide, hvor de tog ham hen.

Han har siddet i isolation lige siden, han blev arresteret, og han blev dømt efter en uretfærdig retssag, hvor han ikke havde adgang til advokathjælp.

Dommen lød på fornærmelse af Emiraternes status og prestige og dens symboler, herunder dens ledere, for at offentliggøre falske oplysninger og for at skade Emiraternes omdømme i udlandet. 

Ahmed Mansoor har i flere omgange sultestrejket i protest mod behandlingen.

Ahmed Mansoor er en mangeårig og betroet ven af ​​Amnesty International og andre menneskerettighedsorganisationer. Amnesty International har samarbejdet meget tæt med Ahmed Mansoor gennem årene. 

Vær med i kampen for hans løsladelse! Skriv under nu og vær med til at kræve, at myndighederne i Emiraterne løslader Ahmed Mansoor øjeblikkeligt og ubetinget.

Ahmed Mansoors fortsatte fængsling er ubeskriveligt grusom og uretfærdig. Den uretfærdighed, han har lidt, er blevet forværret af hans nylige mishandling og langvarige perioder i isolationsfængsling. Han er udelukkende bag tremmer på grund af sit modige arbejde som menneskerettighedsforkæmper. Hvis Emiraterne virkelig ønsker at vise verden, at de er et land med tolerance og er seriøse omkring reformer, er de nødt til at tage konkrete handlinger, herunder frigive Ahmed Mansoor Lynn Maalouf, Amnestys direktør for Mellemøsten

Vi kræver, at myndighederne:

  • Løslader Ahmed Mansoor øjeblikkeligt, da han udelukkende er blevet fængslet for at bruge sin ytringsfrihed, herunder via sine konti på sociale medier
  • Sikrer at Ahmed er beskyttet mod tortur og anden mishandling

•   Sørger for, at han får øjeblikkelig og regelmæssig adgang til en advokat,  hans familie og enhver medicinsk behandling, han måtte have brug for.