STØT IRANERNES KAMP FOR FRIHED

KVINDE-LIV-FRIHED-PROTESTERNE FORTSÆTTER, TRODS REGIMETS VOLD, TORTUR OG HENRETTELSER

Protesterne mod det voldelige og kvindeundertrykkende iranske regime er langtfra forbi.

Et af de seneste ofre for regimets brutalitet er Javad Rouhi, der døde i politiets varetægt den 31. august. Javads forbrydelse var, at han dansede i gaderne under protesterne.

Ingen fortjener den skæbne, der tilfaldt Javad. Han kæmpede for en frihed, der aldrig blev ham selv forundt. Kampen for frihed fortsætter, men iranerne har brug for vores opbakning.

Støt vores arbejde og vær med til at dokumentere overgreb begået mod demonstranter og deres familier, så de ansvarlige kan stilles til regnskab.

På Majids fødselsdag satte myndighederne ild til hans grav (…) og hver gang familien vil besøge den, chikaneres de og udsættes for vold af sikkerhedsstyrkerne, der bevogter området.

Mohamad Hashemi, fætter til Majid Kazemi

Beretningen fra Majids familie er langtfra enestående. Overalt i Iran forfølges familier til dræbte demonstranter og gravsteder brændes og ødelægges.  

Vi opfordrer det internationale samfund til at støtte ofrenes familier ved at presse de iranske myndigheder til at respektere familiernes ret til ytringsfrihed og fredelige forsamlinger.

SÅDAN ARBEJDER AMNESTY FOR AT BEKÆMPE DØDSSTRAF

Vi indsamler beviser og dokumenterer forbrydelser begået mod civilbefolkningen.

Vi spreder information og kræver handling fra det internationale samfund, så de iranske myndigheder stopper forfølgelsen af ofrenes familier.

Vi synliggør krigsforbrydelserne og arbejder for, at de ansvarlige for forbrydelserne stilles til ansvar.

I Amnesty International arbejder vi for en mere retfærdig verden.
Vil du være med?