Stop henrettelser og tortur

Hjælp os med at opnå retfærdighed for demonstranterne.

Over hele Iran protesterer borgere mod det kvindeundertrykkende præstestyre. De iranske myndigheder svarer igen med tortur og dødsdomme.

Alle har ret til at protestere uden at risikere at blive fængslet og idømt dødsstraf. Alligevel er det med livet som indsats, når de iranske demonstranter går i gaderne for deres helt basale menneskerettigheder.

Over 400 mennesker er allerede blevet slået ihjel under protesterne af myndighederne. Fire mennesker er blevet henrettet. Og mindst 14 er blevet sigtet i dødsstrafsager og kan risikere at blive henrettet når som helst.

I Amnesty International følger vi protesterne nøje, og vi arbejder for, at de iranske myndigheder stopper brugen af tortur og dødsstraf.

Ved at dokumentere de voldsomme overgreb, som demonstranterne udsættes for, lægger vi også pres på internationale magthavere for at skabe handling. Og vi mobiliserer millioner af mennesker globalt til at sige fra og sætte fokus på demonstranterne i Iran.

Hjælp os med at skabe retfærdighed for de modige demonstranter, som kæmper mod kvindeundertrykkelse, vold og henrettelser.

Støt Amnestys arbejde i dag.