Undervisning Undervisning Skole Lærer

Styrk børn og unges viden om og engagement for menneskerettighederne
01.
Amnesty Undervisning

Sæt menneskerettighederne på skoleskemaet

Bør dine elever vide noget om tortur, ytringsfrihed og om deres rettigheder og pligter som borgere i et demokratisk samfund?

51 procent af eleverne i 8.-10. klasse kender ikke FN's Menneskerettighedserklæring, og de kan heller ikke nævne én eneste af de 30 rettigheder. Det viser en undersøgelse, vi lavede for nogle år siden, blandt elever i den danske grundskole.

Andre undersøgelser, blandt andet fra UNICEF og Institut for Menneskerettigheder, viser samme tendens: 46 procent af 1.356 skoleelever i alderen 12-16 år påpeger, at de ikke har nogen viden om FN's Børnekonvention. 

Det vil vi gerne lave om på, og derfor har vi blandt andet udviklet undervisningsmaterialer for børn og unge. Her bliver menneskerettighederne gjort konkrete og forståelige.

Undervis i menneskerettighederne
Vi kan inspirere dig til at arbejde med menneskerettighederne med din klasse. Vi stiller undervisningsmaterialer til rådighed, som du kan downloade gratis på dette site. Du kan også kontakte os, hvis du ønsker, at en af vores oplægsholdere skal komme ud til din klasse. 

Vi ved, at du som lærer har en travl hverdag, og derfor har vi tilrettelagt vores materialer, så du nemt kan integrere menneskerettighederne i din undervisning.

Materialerne kan bruges i undervisningen i samfundsfag, historie, dansk, engelsk, geografi og kristendom. Undervisningsmaterialerne er primært udarbejdet til grundskolen (1.-10. klasse). Men nogle af øvelserne vil også kunne bruges på ungdomsuddannelserne, herunder især gymnasierne. 

Læs mere om vores aktuelle aktiviteter. 


02.
Aktuelt hos Amnesty Undervisning

Aktuelt hos Amnesty Undervisning

SKRIV FOR LIV 2017

Igen i år afholder vi Skriv for liv, hvor du og dine elever kan være med til at redde mennesker fra dødsstraf, tortur og andre krænkelser. Skriv for Liv 2017 åbner tilmeldingen til sommer.

Læs mere her


03.
Oplæg

Oplæg om menneskerettigheder

Vil du og dine elever blive klogere på, hvad menneskerettighederne går ud på? Og hvilke værdier, der ligger bag?

Så kan du bestille et gratis oplæg. Du betaler blot transportudgifterne. En af vores oplægsholdere tager gerne ud på din skole eller uddannelsessted for at sætte fokus på et bestemt tema, på Amnestys arbejde og historie, eller menneskerettighederne generelt. 

 

Book Oplæg
04.
Materialer

Undervisningsmaterialer

Gå på opdagelse i vores undervisningsmaterialer til indskoling, mellemtrin og udskolingsniveau.

Vi ved, at du som lærer har en travl hverdag. Men vores materiale er tilrettelagt så du nemt kan integrere menneskerettigheder i din undervisning.

Hent undervisningsmaterialer
05.
Skoleservice

Skoleservice

Er du skoleelev og brænder inde med spørgsmål om menneskerettigheder? Så læs her.

Alle spørgsmål, store som små, komplicerede som enkle, byder vi velkommen.

Kontakt skoleservice