Undervisning Undervisning Skole Lærer

Styrk børn og unges viden om og engagement for menneskerettighederne
01.
Amnesty Undervisning

Sæt menneskerettighederne på skoleskemaet

Bør dine elever vide noget om tortur, ytringsfrihed og om deres rettigheder og pligter som borgere i et demokratisk samfund?

51 procent af eleverne i 8.-10. klasse kender ikke FN's Menneskerettighedserklæring, og de kan heller ikke nævne én eneste af de 30 rettigheder. Det viser en undersøgelse, vi lavede for nogle år siden, blandt elever i den danske grundskole.

Andre undersøgelser, blandt andet fra UNICEF og Institut for Menneskerettigheder, viser samme tendens: 46 procent af 1.356 skoleelever i alderen 12-16 år påpeger, at de ikke har nogen viden om FN's Børnekonvention. 

Det vil vi gerne lave om på, og derfor har vi blandt andet udviklet undervisningsmaterialer for børn og unge. Her bliver menneskerettighederne gjort konkrete og forståelige.

Undervis i menneskerettighederne
Vi kan inspirere dig til at arbejde med menneskerettighederne med din klasse. Vi stiller undervisningsmaterialer til rådighed, som du kan downloade gratis på dette site. Du kan også kontakte os, hvis du ønsker, at en af vores oplægsholdere skal komme ud til din klasse. 

Vi ved, at du som lærer har en travl hverdag, og derfor har vi tilrettelagt vores materialer, så du nemt kan integrere menneskerettighederne i din undervisning. Meget af vores materiale er udviklet så det passer med de forenklede Fælles Mål. 

Materialerne kan bruges i undervisningen i samfundsfag, historie, dansk, engelsk, geografi og kristendom. Undervisningsmaterialerne er primært udarbejdet til grundskolen (1.-10. klasse). Men nogle af øvelserne vil også kunne bruges på ungdomsuddannelserne, herunder især gymnasierne. 

Læs mere om vores aktuelle aktiviteter. 


02.
Workshop

Workshop til gymnasier

Dette efterår tilbyder Amnesty International dialogskabende undervisning i menneskerettigheder, seksuelle krænkelser og samtykke. 

Workshoppen er målrettet 1.g og 2.g og er struktureret som en fællestime for flere klasser på en gang. Varighed 2 timer. 

Læs mere og book besøg
03.
Skriv for liv

Skriv for liv

I november og december afholder vi Skriv for Liv. Du og dine elever kan være med til at redde mennesker fra dødsstraf, tortur og andre krænkelser. 

Tilmeld dig her
04.
Er du lærer i Nordjylland?

Er du lærer i Nordjylland?

Amnesty vil fremme ligeværd, empati og respekt hos udskolingselever og øge trivslen i klassen. Derfor tilbyder vi muligheden for at tage del i et pilotprojekt i Nordjylland i skoleåret 2019-2020.

Læs mere her
05.
Oplæg

Oplæg om menneskerettigheder

Vil du og dine elever blive klogere på, hvad menneskerettighederne går ud på? Og hvilke værdier, der ligger bag?

Så kan du bestille et gratis oplæg. Du betaler blot transportudgifterne. En af vores oplægsholdere tager gerne ud på din skole eller uddannelsessted for at sætte fokus på et bestemt tema, på Amnestys arbejde og historie, eller menneskerettighederne generelt. 

 

Book Oplæg

Bliv frivillig oplægsholder!

Som oplægsholder for Amnesty er du med til skabe kendskab til og forståelse for menneskerettighederne.

Det gør du ved at tage rundt på skoler, gymnasier, medborgerhuse eller andre relevante steder og undervise i grundlaget for Amnesty og etikken bag menneskerettighederne.

Vi søger frivillige, som har lyst til at sprede det vigtige budskab om globale rettigheder for alle.

Se her hvordan
06.
Materialer

Undervisningsmaterialer

Gå på opdagelse i vores undervisningsmaterialer til indskoling, mellemtrin og udskolingsniveau.

Vi ved, at du som lærer har en travl hverdag. Men vores materiale er tilrettelagt så du nemt kan integrere menneskerettigheder i din undervisning.

Hent undervisningsmaterialer
07.
Skoleservice

Skoleservice

Er du skoleelev og brænder inde med spørgsmål om menneskerettigheder? Så læs her.

Alle spørgsmål, store som små, komplicerede som enkle, byder vi velkommen.

Kontakt skoleservice