Hvorfor Amnesty Youth?

I en verden, hvor man som ungt menneske kan føle sig bombarderet af nyheder, informationer og hændelser om forfærdelige tilstande fra alle verdens afkroge, kan håbløsheden hurtigt tage over – for hvor skal man starte med at tage fat? Hvad kan man gøre? Hvordan kan man gøre det? Hvornår? Med hvem?

Det er her, at Amnesty Youth træder ind i billedet. Uoverskueligheden bliver erstattet med overskuelige tilbud om kampagner og events, og du vil samtidig få nye venner, som du kan stå side om side med i jeres kamp for alle menneskers rettigheder!

Omdan din frustration til motivation, og vis verden hvorfor det er så vigtigt, at vi lytter til unge mennesker! 


Menneskerettigheder

Du får dybdegående indblik i verdens største menneskerettighedsorganisation

Du bliver undervist i menneskerettigheder, internationalt arbejde og alle de sager, vi arbejder for

Du møder mennesker og aktivister med barske, håbefulde og stærke historier

Aktivisme

Du lærer om strategisk aktivisme, og hvad der skal til for at skabe forandring

Du får redskaber til at lave aktioner og masser erfaring med eventplanlægning

Du bliver undervist i kampagner og får indflydelse på Amnestys kampagnearbejde

Fællesskab

Du bliver en del af et stort ungdomsfællesskab i Danmark, som mødes flere gange årligt til spændende og sjove arrangementer

Du kan joine en Youth-gruppe eller starte din egen og skabe venskaber baseret på fælles vilje til at skabe forandring

Du kan deltage i internationale konferencer, hvor du møder aktivister og menneskerettighedsforkæmpere fra hele verden

Youth!

I Amnesty Youth står vi side om side og kæmper for retfærdighed på en sjov og kreativ måde. Der er plads til alle, der vil være med til at gøre en forskel, og der er masser af muligheder, spændende oplæg og sjove events.

Vi er en global menneskerettighedsbevægelse, der kæmper for frihed, retfærdighed og værdighed for hvert enkelt menneske

MØD UNI-GRUPPEN PÅ KØBENHAVNS UNIVERSITET

I disse CORONA-tider kan det være svært at holde ens gruppe ved lige, snakke med folk og i det hele taget få lavet aktivisme. Alt er forandret, og alle er tvunget til at tænke aktivisme i nye baner. Vi har taget en snak med en af de grupper, der har været i gang trods corona.

Man skal først snakke med hinanden internt i gruppen og beslutte sig for aktiviteter under corona lockdown. Vi har valgt at fokusere på online aktivisme gennem vores Instagram konto, og så holder vi os løbende opdateret på, hvad der sker i verden ved at følge kontoer af andre grupper og menneskerettighedsorganisationer, samt individuelle aktivister. Det lader os også deltage i online fælles aktioner, samt arrangere nogle selv.

Man kan bruge ressourcer på nettet til at lave events, som for eksempel Amnesty-tema tegn og gæt på scribblio, eller online quiz konkurrencer over Kahoot. Man kan også bruge Instagram til at facilitere online aktioner såsom #draw4rights, hvor man uploader kunst om menneskerettighederne, og deltage i hashtag kampagner. Noget af det fede ved aktivisme er også de mange andre aktivister man møder, og især online aktivisme åbner op for internationale kontakter med fantastiske mennesker!

Hvad har I gjort for at holde gang i gruppen?

Vi laver også sjove ting, såsom daglige music recommendations, eller events andre kan deltage i. Dette gør det lettere at holde engagementet, når vi kan hygge os sammen med det.
Vi har også en gruppechat, hvor vi både snakker om seriøse og kampagnerelaterede ting, men også hyggesnakker og joker! Vi er dog en relativ lille gruppe, men jeg vil stadig anbefale at lære hinanden at kende så man har lyst til at være engagerede og aktive.

Hvad er vigtigt for jer lige nu?

Lige nu er det vigtigt for os at have en aktiv Instagram der kan skabe opmærksomhed og entusiasme om menneskerettigheder! Vi har det sjovt med hvad vi laver, og vi håber på at det når ud til de rigtige mennesker og kan tilføje til alle de stemmer der råber op om verdens uretfærdigheder – offline såvel som online.

Amnesty Student Group KU består af tre unistuderende og du kan følge dem på @Amnestycphu