Hvordan får man en velfungerende og effektiv gruppe? OG sørger for, at I har det megasjovt imens? Det kræver ikke hårdt arbejde men åbenhed, inddragelse og hygge!

For det første skal gruppen selvfølgelig have nogle medlemmer, så hvis I har brug for lidt gruppe-forøgelse, så kan du tjekke denne guide.

Både til når I så har fået nye medlemmer, og når jeres gruppe har brug for at blive rystet lidt sammen er det en god ide med forskellige teambuilding øvelser – tjek dem ud her.

Gruppedynamik og glade medlemmer

Herunder kan du læse om, hvordan din gruppe skaber en god gruppedynamik, og hvordan man sikrer, at gruppens medlemmer har det godt, ingen er stressede og alle bliver hørt. Vi giver forslag til, hvordan I kan skabe de bedste rammer og forhold for gruppen. Det er vigtigt, hvis gruppen skal fortsætte med meningsfulde aktiviteter og fortsætte med at have det godt!

  • Som det første er det godt at have møder regelmæssigt. Så sikrer I, at gruppen er aktiv, og at I ikke ”glemmer” hinanden og gruppen. Det er forskelligt, hvor ofte grupperne mødes, men hver anden eller hver tredje uge på en fast mødedag i et fast tidsrum fungerer for mange af grupperne.
  • Flere vil være med i en aktiv gruppe. Hvis I ikke holder møder eller ikke planlægger noget, mister gruppens medlemmer interessen for at lave noget. I behøver ikke planlægge store aktiviteter, som kan virke uoverskuelige. Aktioner, som at hænge plakater op eller dele klistermærker ud, kan også binde gruppen sammen og minder jer om, at I faktisk er vildt seje aktivister med et formål.
  • Sørg for at så mange som muligt er med til møderne. Det er selvfølgelig op til jer selv, om I skal aflyse mødet, hvis for mange har meldt fra. Men det er også ofte en god idé at holde mødet, og at sende et par ord om, hvad I har snakket om til gruppens medlemmer.
  • Lav nogle sociale arrangementer i gruppen! Aftal at se en film sammen, gå ud og drik en kop kaffe og hyg jer! Husk at selvom Amnesty Youth er frivilligt arbejde – er det ikke et arbejde! I må gerne tage tid til at lære hinanden bedre at kende, eller at pleje de venskaber I allerede har sammen.
  • Hjælp hinanden. Hvis I kan se, at nogen i gruppen er presset, så tilbyd din hjælp! Hvis du som kontaktperson føler dig overvældet, så fortæl din gruppe det, så de kan hjælpe dig. Aktivismeteamet vil selvfølgelig altid stå klar – men det kan styrke gruppen, hvis I støtter hinanden, også når I føler jer pressede.
  • Tag medansvar for gruppen. Du kan altid hjælpe til med at gøre gruppen bedre! Foreslå en aktion eller et socialt arrangement. Tag småkager med til det næste møde, fortæl dine venner om Youth og få flere medlemmer i gruppen. Det er ikke alene kontaktpersonens ansvar at sørge for, at gruppen har det godt og trives. Udover at du er en super sej aktivist, er du også en klassekammerat og en god ven.
  • Lav en god rollefordeling. Uanset, hvem I er, har alle noget at bidrage med til gruppen. Der kan være en der er ansvarlig for at tale til morgensamlinger, en hygge-ansvarlig, SoMe-ansvarlig, presse-ansvarlig, krea-ansvarlig og alle mulige andre roller, I kan fordele ud i gruppen.