Det er altid sjovest, når der er mange i gruppen. Jo flere, jo bedre. Derfor kommer der her nogle forslag til aktiviteter, der kan fange folks opmærksomhed på gruppen og dermed kan skaffe jer nye medlemmer.

Morgensamling:

Et par stykker (eller bare én) fra gruppen stiller sig op til en morgensamling for hele skolen for at promovere gruppen. Her er det godt at fange folks opmærksomhed med noget konkret, fx fastlagt dato for et næste møde, der afholdes. Og så kan man så gøre dette møde meget åbent, så man kan byde nye velkommen.

Snak i klasserne:

Spørg en lærer om I lige må få ordet de første par minutter i undervisningen for at promovere gruppen. I kan gøre det i klasser, hvor I ved der er nogle interesserede. Her får I en nærmere kontakt, fordi der er færre lyttere end fx morgensamling.

Lectio:

Skriv en besked til alle skolens elever om, at der er en Amnesty Youth gruppe på gymnasiet. Man når hurtigt ud til alle på hele skolen med lectio. Her kan I reklamere for gruppen og som sagt nå ud til alle hurtigt, og I kan skrive en konkret mødedato, hvor I holder et åbent møde, så folk kan komme og være med. I kan også vælge at skrive hver gang, I holder møde. Brug eventuelt en grineren titel på beskeden, så I fanger folks opmærksomhed!

Facebook-gruppen:

Vær altid åben for at lukke interesserede ind i jeres Facebookgruppe, så de kan se, hvad I laver. Lige så snart I har oprettet en Facebookgruppe, kan I invitere alle, der har lyst til at være med ind i den.

Ved at blive lukket ind i dette fællesskab fra start, bliver man inkluderet selvom man fx ikke lige kan være med til det første møde.

Hæng plakater op:

For at gøre reklame for gruppen kan I bestille Youth-plakater ved sekretariatet, som I kan hænge op på skolen. De kan hænge der altid for at gøre opmærksom på gruppen og vise jeres aktivitet. Hertil kan I tilføje en seddel med et bestemt møde eller navnet på jeres Facebookgruppe. I kan også lave jeres egne plakater eller sedler, der kan hænge på skolen, disse kan også bruges til at invitere til specifikke møder.

Bord i kantinen:

For at skaffe medlemmer gælder det om at gøre opmærksom på, at gruppen eksisterer. For at komme ud til så mange som muligt, men samtidig have en nærværende dialog, kan gruppen lave en ”bod” ved et bord i kantinen i en hel uge. Her går mange elever forbi i frikvartererne. I kan lave en vagtplan for gruppens medlemmer om at sidde der hvert frikvarter hele ugen. I kan forinden søge materialer fra sekretariatet, som I kan pynte op med og dele ud. Snak med de interesserede om Amnesty og hvad I laver i gruppen; både hvor hyggeligt det er og samtidig, hvor meningsfyldt det er. Ugen efter kan I holde et åbent velkomstmøde til interesserede. 

Nyt skoleår = nye medlemmer:

Hvert år skal de nye 1.g’ere gøres opmærksomme på, at gruppen eksisterer, så de kan melde sig ind. Det kan gøres på samme måde som I ellers finder nye medlemmer, men gør det i deres første uger – eventuelt i deres intro-uge. Det første møde herefter kan være et åbent møde, hvor I byder de nye 1.g’ere velkomne.