Øvelser og icebreakers

Synes du, at din gruppe trænger til at blive rystet sammen? Så kan små energizers og samarbejdsøvelser til møderne være en super ide. Sådan kommer I til at lære hinanden bedre at kende og dermed stå stærkere i jeres aktivisme.

Tælleøvelse

Alle står i en rundkreds og så skal I sammen tælle til det antal, I er mødt op i gruppen, eller et højere tal, hvis I vil udfordre jer selv. Et tilfældigt medlem starter med at sige 1 og derefter skal en anden sige 2, en tredje siger 3 osv. Hvis to medlemmer kommer til at sige et tal samtidigt, så skal det hele starte forfra. I må ikke kommunikere sammen, hverken verbalt eller non-verbalt under øvelsen.

Siddeøvelse

Alle medlemmer står i en rundkreds, hvor alle har enten højre eller venstre side ind mod midten. I skal stå så tæt som muligt, så I kan sidde på hinandens lår. Øvelsen går nemlig ud på, at I skal danne en cirkel, hvor alle sidder på hinandens lår.

Tillidsfald

Alle medlemmer skal gribe hinanden i et fald. Gå sammen to og to, hvor den ene lader sig falde, og den anden står bagved klar til at gribe. Byt efter et par gange. Byt derefter også makker, så alle i gruppen har prøvet at gribe hinanden.

Navne og adjektiver

Kan bruges, hvis der er mange nye medlemmer til at lære hinandens navne at kende. Tænk på et adjektiv om hvordan du har det. Adjektivet skal starte med samme bogstav som dit fornavn. Eksempel: ”Jeg hedder Sofie og jeg er Søvnig”

Jordskælv

I skal stå i en cirkel men opdelt i grupper på 3. To af personerne danner et tag med deres arme op mod hinanden, og den tredje står inde i huset. I midten af cirklen skal der være en person, der står alene. Denne person råber enten ”venstre”, ”højre”, ”hus” eller ”jordskælv”.

  • Venstre: alle der står til venstre for personen inde i huset skal finde en ny plads
  • Højre: alle der står til højre for personen inde i huset skal finde en ny plads
  • Hus: alle der står i midten af huset skal finde en ny plads
  • Jordskælv: alle huse falder fra hinanden og skal bygge nye huse

Personen, der står i midten skal nu prøve at komme ind i et af husene, så der er en anden person i overskud i midten og skal kalde ud

Spørgerunde

Alle står op, hvis man kan svare ja til spørgsmålet går man til højre, hvis nej – venstre.

Eksempler: 

  • Har du fået et kram i dag?
  • Taler du to sprog?
  • Er du aktivist?

Gi’ rytmen videre

Deltagerne står i en cirkel. Facilitatoren viser en rytme fx klappe på låret, i hænderne etc. Rytmen bliver ’sendt’ rundt i cirklen. Når den kører godt i cirklen, prøver man at sætte farten op. Det skaber en virkelig god fællesskabsfølelse. Man kan derefter prøve at sende andre rytmer rundt