På denne scene giver vi ordet til rettighedshavere og aktivister, der kæmper for sager, der ligger deres hjerte nært. Her skaber vi et trygt og åbent rum – et “safe space” – hvor alle kan dele deres erfaringer uden frygt.
På Erfaringsscenen sætter vi fokus på de stemmer, der kæmper for grønlændernes rettigheder, dem, der har været vidner til folkemordet i Gaza eller har pårørende, der lever midt i det, samt de vigtige diskussioner om fremtiden for Ukraine. Scenen lægger op til en intim, men kraftfuld dialog med plads til cirka 90 deltagere.

GRØNLAND I RIGSFÆLLESSKABET: DIALOG ELLER DOMINANS?
Grønland spiller en central rolle i geopolitikken, men hvorfor bliver grønlændere ofte overset i samtalen om deres eget land? Hvad betyder det for Grønland og dets befolkning, at de primært bliver talt om frem for med – både i dansk politisk historie og i internationale magtspil?
Denne talk sætter fokus på Grønlands position i verden og de stemmer, der sjældent bliver hørt. Panelet består af AKA Hansen, grønlandsk filmskaber og aktivist, og Oliver Anton Lunow Nielsen, projektleder i Amnesty International Danmark.
Samtalen vil udforske, hvordan vi kan skabe en mere retfærdig og repræsentativ dialog om Grønland.

GAZA: VIDNESBYRD FRA ET FOLKEDRAB
Hvordan er det at opleve krigen i Gaza på tæt hold? Hvilke historier fortæller de, der har været der – og de, der har familie i området?
Denne talk giver mikrofonen til dem, der har set krigens konsekvenser på nærmeste hold. Panelet består af en Susanne Norby Bojesen, sygeplejerske fra Røde Kors, der har arbejdet i Gaza, samt Roba Al-Sharkawi, producer på podcasten En snak om Palæstina og herboende palæstinenser med familie i Gaza.
Samtalen vil bringe personlige vidnesbyrd frem i lyset og give indsigt i både de humanitære og menneskelige omkostninger ved krigen. Publikum får mulighed for at stille spørgsmål og deltage i en vigtig samtale om krigens realiteter og konsekvenser.

UKRAINE: FREMTIDEN FOR MENNESKERETTIGHEDER?
Veronika Velch og hendes kolleger på Amnestys kontor i Ukraine har travlt med at dokumentere de mange menneskerettighedskrænkelser, som Ruslands voldsomme angreb fører med sig.
Men hvordan er det egentlig at arbejde i et land, hvor bomber jævnligt slår helt almindelige mennesker ihjel, mens de ligger og sover eller er på vej i skole eller på job? Og hvordan får man hverdagslivet til at fungere med børn, der også er mærket af flere års krig?
Det fortæller Veronika Velch, chef for Amnesty International Ukraine, i denne samtale, hvor publikum får mulighed for spørgsmål til en dedikeret ildsjæl, der har krigen helt tæt på hver dag.
Debatten modereres af Roberto Zacharias, kampagne- og kommunikationsmedarbejder i Amnesty International Danmark.