Nedenfor kan du finde forslag til hvordan du og dine klassekammerater kan være med til at gøre verden til et bedre sted at være.

I skolen

Vær med i Skriv for Liv

“Amnestys Skriv for Liv-projekt kan hjælpe os unge med skrivefærdigheder, ansvarsbevidsthed, viden om menneskerettigheder og helt enkelt – at tænke sig om.”

Hver eneste dag verden rundt bliver mennesker udsat for grove krænkelser. Skriv for Liv er en global kampagne, der med pennen som våben bekæmper tortur, dødsstraf og diskrimination.

I november og december måned kan du og dine klassekammerater skrive breve både til dem, der udsættes for overgreb, og til de myndigheder der står bag.

Med undervisningsmaterialet til Skriv for Liv forsøger vi samtidig at gøre rettighederne nærværende gennem øvelser og opgaver, så I kan koble dem til jeres egen hverdag. Skriv for Liv kan styrke forståelsen for omverdenen på baggrund af autentiske sager, og giver en interkulturel indsigt. I artiklen her kan du læse lidt mere om hvad Skriv for Liv også kan betyde for jer.

Husk: Det er din lærer, der skal tilmelde jer til Skriv for Liv.

Start samtalen

Spørg til hvordan hinanden har det…

Uden for skolen

Tekst

Deltag i Skolestrejkerne

Tekst

Aktiv i Amnesty

Bliv oplægsholder

Som frivillig oplægsholder har du mulighed for at undervise andre elever på landets folkeskoler, eller andre relevante steder om grundlaget for menneskerettighederne.

Vi hjælper med blabla