I november og december måned kan du og dine elever deltage i Skriv for Liv. 

Skriv for Liv-sagerne og det gratis undervisningsmateriale styrker elevernes forståelse for omverdenen, og giver dem en interkulturel indsigt på baggrund af autentiske sager. 

Gennem Skriv for Liv arbejder I med virkelige menneskers historier og lærer samtidig om, hvordan menneskerettighederne er vigtige. I kan også helt konkret være med til at forandre liv ved at skrive breve til de mennesker, der udsættes for overgreb samt til de myndigheder, der står bag.

Elevmaterialet og lærervejledningen henvender sig 7.-10. klasse og fagene dansk, samfundsfag og engelsk. I år vil alle fem sager være både på engelsk og dansk.

Vi er nu igang med at forberede årets kampagne, men nedenfor kan du dykke ned i sidste års sager og materialer.

Tilmeldingen til Skriv for Liv 2023

Materialer 2023

Lærervejledningen og baggrundsmaterialet til Skriv for Liv 2023, er ved at blive udviklet. Når det er færdigt kan det downloades her.

Deltagere 2023

På kortet til højre kan du se en oversigt over tilmeldte skoler til Skriv for Liv Danmark i 2023.

Klik på kortet og for flytte fokus. Brug to fingre for at zoome.

Podcast

Hør undervisningsansvarlig i Amnesty, Signe Poppenbøll Hansen, fortælle hvordan de mange breve gør en forskel for mennesker, der bliver forfulgt på grund af deres menneskerettighedsarbejde.

Skriv for liv gør en forskel

Hvert år skriver Amnesty-støtter verden over tusindvis af breve og solidaritetshilsner for at kræve retfærdighed for mennesker, hvis rettigheder er blevet krænket. Den globale kampagne Skriv for Liv kører på 22. år og engagerer skoleelever og aktivister over hele verden.