I november og december måned kan du og dine elever deltage i Skriv for Liv. 

Skriv for Liv-sagerne og det gratis undervisningsmateriale styrker elevernes forståelse for omverdenen, og giver dem en interkulturel indsigt på baggrund af autentiske sager. 

Gennem Skriv for Liv arbejder I med virkelige menneskers historier og lærer samtidig om, hvordan menneskerettighederne er vigtige. I kan også helt konkret være med til at forandre liv ved at skrive breve til de mennesker, der udsættes for overgreb samt til de myndigheder, der står bag.

Elevmaterialet og lærervejledningen henvender sig 7.-10. klasse og fagene dansk, samfundsfag og engelsk. I år vil alle fem sager være både på engelsk og dansk.

Vi er nu igang med at forberede årets kampagne, men nedenfor kan du dykke ned i sidste års sager og materialer.

Tilmeldingen er lukket for i år. Husk at sende jeres skrevne breve tilbage til os inden årets udgang.

Adresse: Gammeltorv 8, 5. sal – 1457 København K

Materialer 2022

Lærervejledningen og baggrundsmaterialet til Skriv for Liv 2022, kan downloades her.

Hent materialer: 2018-2021

Lærervejledning og baggrundsdokument

Skriv for Liv-sagerne og det gratis undervisningsmateriale styrker elevernes forståelse for omverdenen. Undervisningen bliver særligt relevant og vigtig for eleverne, fordi I arbejder med virkelige menneskers historier. Det lærer jer om menneskerettighederne samtidig med, at I også helt konkret kan være med til at forandre liv gennem jeres breve.

Udover elevmateriale og lærervejledning, som du kan downloade her på siden fra oktober, får I også tilsendt fysisk materiale med blandt andet beskrivelser af cases og plakater.

Læs mere om tidligere materialer her

Deltagere 2022

På kortet til højre kan du se en oversigt over tilmeldte skoler til Skriv for Liv Danmark i 2022.

Klik på kortet og for flytte fokus. Brug to fingre for at zoome.

Podcast

Hør undervisningsansvarlig i Amnesty, Signe Poppenbøll Hansen, fortælle hvordan de mange breve gør en forskel for mennesker, der bliver forfulgt på grund af deres menneskerettighedsarbejde.

Skriv for liv gør en forskel

Hvert år skriver Amnesty-støtter verden over tusindvis af breve og solidaritetshilsner for at kræve retfærdighed for mennesker, hvis rettigheder er blevet krænket. Den globale kampagne Skriv for Liv kører på 21. år og engagerer skoleelever og aktivister over hele verden.

Kontakt

Har du spørgsmål eller kommentarer?
Så skriv til: undervisning@amnesty.dk