Menneskerettighedsforkæmpere, Kenya. Fordrevet med vold fra deres forfædres land

Sengwer-folket i Kenya har et dybt spirituelt bånd til den smukke og vidtstrakte Embobut skov. Det er deres forfædres land, hvor de har levet i århundreder. Men dette fællesskab af biavlere og hyrder bliver fordrevet med vold af den kenyanske regering.

Under påskud om ”fredning” har skovvagter og politiet nedbrændt omkring 2.600 huse siden 2012 og gjort omkring 4.600 mennesker hjemløse. I januar 2018 blev en mand dræbt og en anden alvorligt. såret. Volden er en direkte overtrædelse af gentagende afgørelser fra domstolen, der skulle beskytte det oprindelige folk.

Sengwer-folket mister deres hjem, levebrød og kulturelle identitet. Nogle lever nu udenfor skoven og er blevet efterladt i dyb fattigdom. Kvinderne bliver ofte hårdest ramt, og de må på egen hånd tage sig af familien, fordi nogle af mændene vælger at blive i skoven eller forlade deres familie. Regeringen siger, at de forsøger at reducere skovrydninger, men der er ikke beviser for, at Sengwer-folket har skadet skoven.

Det oprindelige folk skal anerkendes som ejere og naturlige vogtere af Embobut-skoven, da deres levebrød, identitet og spiritualitet afhænger af denne. De er fast besluttede på at kæmpe for deres rettigheder.

Opdatering: 

Opdatering: Vi kæmper fortsat globalt for Sengwer-folket. Der er heldigvis positivt nyt i sagen: EU har lagt pres på de kenyanske myndigheder. Forkæmpere fra Sengwer-folket har været inviteret til debat med repræsentanter fra EU og de kenyanske myndigheder. Her kom Sengwer-folket med deres krav og anbefalinger.

Sengwer-folket har udtrykt glæde over støtten:

We would like to thank Amnesty for the work they have done especially on the Write for Rights campaign. We are so thankful to Amnesty International. God bless Amnesty, God bless Sengwer as we seek for justice”.