Det forkerte sted på det forkerte tidspunkt

José Adrián på 14 år var på vej hjem fra skole, da politiet pludselig pågreb ham. En betjent trampede på hans nakke. Adrián er maya – en del af Mexicos oprindelige befolkning, og han boede dengang i et fattigt område i Mexico. Adrián har nedsat hørelse, og det kan have betydet, at han har haft svært ved at kommunikere med politiet.

Før Adrián blev pågrebet, havde politiet lige haft et sammenstød med nogle unge, som havde beskadiget politibilen. Politiet anholdt kun Adrián. De gav ingen forklaring og kontaktede heller ikke Adriáns forældre.

Betjentene tog i stedet Adrián med på politistationen, hvor han blev hængt op i håndjern og efterladt i en halv time.

”De slog mig på brystet. Bagefter gav de mig lussinger i ansigtet.”

For at få deres søn løsladt måtte Adriáns familie betale en bøde og for skaden på politibilen. Det havde de ikke råd til. Adrián endte med at droppe ud af skolen på grund af det, der skete.

I år har Adrián endelig fået et høreapparat. Han ønsker at lægge hændelsen bag sig, men politiet, der overfaldt ham, forbliver ustraffet. Familien venter stadig på, at myndighederne gør det godt igen:

”Jeg ønsker retfærdighed,” siger Adriáns mor, der ikke står alene med et ønske om mere retfærdighed, idet politiet i Mexico generelt går særligt efter minoriteter og fattige.