01.
Kort sagt

Skriv for liv

Hvert år skriver mennesker fra hele verden breve til personer, som udsættes for krænkelser og overgreb eller til de ansvarlige myndigheder.

Skriv for Liv er Amnestys internationale kampagne, hvor du kan skrive breve til mennesker, der sidder uretfærdigt fængslet, eller på anden måde får deres rettigheder krænket. Du kan også skrive breve til dem, der står bag krænkelserne og kræve handling.

Dit brev giver håb til mennesker, der føler sig glemt af omverdenen. Og det tvinger de ansvarlige til at gøre noget ved uretfærdigheden.

Vær med til at skrive for liv

Du kan være med i Skriv for Liv på flere måder. Du kan skrive breve derhjemme alene eller sammen med familie og venner, eller du kan arrangere en skrivecafé. Hvis du er lærer, kan du undervise dine elever i menneskerettigheder og skrive breve sammen med dem.


02.
Sagerne 2020
Skrivforliv_columbia_220x220.jpg

Jani Silva fra Colombia bliver chikaneret og modtager dødstrusler for sit arbejde med at beskytte regnskoven.

Skrivforliv_myanmar_220x220.jpg

Paing Phyo Min fra Myanmar blev anholdt og fik seks års fængsel for at lave grin med militæret.

Skrivforliv_saudi_220x220.jpg

Nassima al-Sada fra Saudi-Arabien er fængslet for sit fredelige arbejde for kvinders rettigheder og har været udsat for mishandling og isolation.

Skrivforliv_tyrkiet-220x220.jpg

Melike Balkan og Özgür Gür fra Tyrkiet kæmper for LGBTI+ rettigheder og blev anholdt efter en fredelig sit-in. De risikerer tre års fængsel.

Skrivforliv_malta_220x220.jpg

Tre unge flygtede fra Guinea til Malta og blev reddet af en olietanker. De fungerede som tolke, da der opstod tumult, og nu risikerer de livstid på anklager om at have overtaget skibet.

03.
Dine breve gør en forskel

Magais dødsstraf blev omstødt

Efter pres fra blandt andet Amnesty International er Magais dødsstraf nu endelig blevet omstødt.

"Til Amnesty International: Fortæl dem, at jeg er så glad og taknemmelig for, hvad Amnesty har gjort for mig og min familie.... Jeg føler mig velsignet over at have dem som støtte for min frihed og i mit liv."

- Magai Matiop Ngong

Læs mere
04.
Gode nyheder

Det virker


Fængselsstraf reduceret

Yasaman Aryani blev dømt til 16 års fængsel i Iran, fordi hun tog sin hijab af og delte blomster ud på en togstation. Hendes sag var med i Skriv for Liv 2019 og de mange breve bidrog til, at hendes fængselsstraf blev betydeligt reduceret.

Brevene giver håb

Marinel Sumook Ubaldo er klimaaktivist i Filippinerne. Hendes sag var med i Skriv for Liv 2019 og de mange breve gjorde indtryk: ”Tak, fordi I har skrevet ti los. Det betyder alt og giver os håb til at fortsætte kampen.