18. august 2016  

Ifølge lokale medier og filippinsk politi er mindst 1700 blevet myrdet af politi og civile selvtægtsmænd, siden Filippinernes nye præsident Duterte tiltrådte 30. juni. På nationalt tv har Præsident Duterte erklæret krig mod narkoen og udlovet en dusør til civile, som udfører deres ”pligt” og dræber mistænkte narkokriminelle.Ingen kender det præcise antal døde.

Filippinsk politi oplyser selv, at siden juli er mindst 700 døde i forbindelse med deres indsats mod narkokriminalitet. Alle har angiveligt en forbindelse til narkomiljøet, men uden anklage, retssag og dom får vi aldrig afgjort dét. Præsident Duterte har givet ordre om at skyde for at dræbe.

Dertil kommer mindst 1067 mennesker, som er slået ihjel af civile selvtægtsmænd. Dette tal stammer fra politichef Ronald dela Rosa, som 22. august deltog i en senatshøring om de mange drab siden 1. juli. Ifølge politichef Rosa begås de mange mord af grupper, der er associeret med narkomiljøet.

Lokale medier beskriver episoder, hvor uidentificerede mænd kører forbi på motorcykler, henretter mistænkte og efterlader papskilte, som beskriver anklagen.