11. august 2016  

Islam Khalil forsvandt sporløst i 122 dage. Da familien endelig hørte fra ham, sad han fængslet baseret på tilståelser fremkommet under tortur og dødstrusler. Khalil risikerer dødsstraf.

I de tidlige timer af 24. maj 2015 anholdes Islam, hans bror Nour og faderen el-Said Khalil. Den jura-studerende Nour har tidligere været i sikkerhedsstyrkernes søgelys, fordi han var politisk aktiv. Men Nour løslades allerede efter fire dage, mens Islam Khalil er sporløst forsvundet i 122 dage.

Se videoen med Khalils historie

Vi ved ikke, hvorfor Islam tilbageholdes så længe. Måske forveksler de nationale sikkerhedsagenter ham med en anden. Mens han er i deres varetægt, banker de ham, giver ham elektrochok, hænger ham fra loftet i lemmerne og truer ham med døden, indtil han underskriver en ”tilståelse”.

Anklagen lyder på medlemsskab af det Muslimske Broderskab, at han har opfordret til vold og at han selv har angrebet sikkerhedsstyrker. Khalil risikerer dødsstraf.

Hver dag forsvinder mindst tre mennesker i Egypten. Den nationale sikkerhedstjeneste bruger systematisk tvungne forsvindinger til at lægge pres på enhver, som udtrykker tvivl og modstand mod styret.


Se Khalils historie