4. oktober 2017  

Online-aktivisten Tadjadine Mahamat Babouri er blevet tortureret og risikerer nu livstid i fængsel for at have kritiseret regeringen i en Facebook-post. Vær med til at få ham fri. Skriv under nu.

Opdatering

God nyhed 5. april 2018
Mahadine blev løsladt 5. april 2018 efter over 18 måneders fængsel takket være massivt præs fra bl.a. Amnesty.

Mange tak til alle jer, der skrev under. 

I september 2016 postede Tadjadine Mahamat Babouri, der er kendt under navnet Mahadine, nogle videoer på Facebook. I videoerne beskyldte han Tchads regering og folk tæt på regeringen for korruption og for at misbruge folkets penge.

Derudover talte han højt om konsekvenserne af den økonomiske krise, der har ramt det olie-afhængige land som følge af de faldende oliepriser på verdensplan. 

Få dage efter at Mahadine, der er far til syv børn, havde lagt sin protest online, blev han pågrebet på åben gade ved højlys dag af en gruppe mænd, der formodes at være fra Tchads efterretningstjeneste. 

Siden da har han siddet bag tremmer og er blevet flyttet fra fængsel til fængsel, uden at hans familie får at vide, hvor han er. I fængslet er han blevet tævet, har fået elektriske stød og er i flere omgang blevet nægtet vand og mad. Samtidig har han ikke fået lov til at tale med en advokat. 

Mahadine står nu overfor en livstidsdom, og bliver anklaget for blandt andet at bringe landets sikkerhed i fare. Han er alvorligt syg med tuberkulose, som han har fået, mens han har siddet inde. 

Han har brug for akut lægehjælp, og han skal ikke tilbringe resten af sit liv i fængsel blot for at ytre sin mening. Skriv under for Mahadine nu! Vi overleverer alle underskrifter direkte til Præsident Idriss Déby.

Amnesty kræver:

– At myndighederne i Tchad frigiver Tadjadine Mahamat Babouri øjeblikkeligt og uden betingelser

– At myndighederne i Tchad sikrer, at han er beskyttet mod tortur og anden mishandling og indleder en hurtig, uafhængig og effektiv undersøgelse af den tortur, han har været udsat for

– At myndigheder skal sikre, at har adgang til jævnlig kontakt med sin familie og advokat, indtil han bliver løsladt

Baggrund

Ytrings- og forsamlingsfriheden er stærkt begrænset i Tchad. Det er ofte svært for folk at få adgang til de sociale medier, og menneskerettighedsforkæmpere og den politiske opposition udsættes for trusler og vilkårlige anholdelser.